Cybercows: Vaci echipate cu ochelari de realitate virtuală pentru a le face mai fericite. Așa ar produce mai mult lapte

Sursa foto Twitter Gündeme Dair Her Şey
Sursa foto Twitter Gündeme Dair Her Şey

Un fermier din Turcia a început să pună căști de realitate virtuală unora dintre bovinele sale pentru a vedea dacă animalele produc mai mult lapte atunci când acestea cred că sunt afară, pe un câmp frumos și însorit.

După cum a raportat The Sun,  vacile VR, alias cyber-cows, sunt deținute de Izzet Kocak, un crescător de vite care trăiește în Aksaray, Turcia. Deoarece vitele sunt crescute în interior în timpul iernilor severe, ideea a fost să se folosească realitatea virtuală pentru a păcăli vacile să creadă că sunt de fapt afară. Speranța acestuia era ca vacile să fie mai fericite, lucru care ar duce la creșterea producției de lapte.

Se pare că ochelarii VR au fost testați pentru prima dată la Moscova. Tehnologia a fost dezvoltată de ruși împreună cu medici veterinari pentru a se asigura că vacile sunt în siguranță.

Ministerul Agriculturii din Rusia a declarat: ”În timpul primului test, experții au înregistrat o scădere a anxietății”.

Kocak a folosit până acum dispozitivele VR pe două vaci și rezultatele sunt pozitive, chiar dacă sistemul actual este foarte distopic și ciudat. Potrivit lui Kocak, producția de lapte de vacă a crescut de la 22 de litri la 27 de litri pe zi.

”Vacile urmăresc o pășune verde și acest lucru le dă un impuls emoțional”, a explicat Kocak. ”Sunt mai puțin stresate.” Aparent, rezultatele sunt atât de pozitive încât Kocak este încântat să-și extindă experimentul și intenționează să cumpere și să instaleze încă 10 perechi de ochelari VR.

Un proiect de lege pentru taxarea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de animalele de crescătorie, în cadrul unei propuneri controversate ce vizează sprijinirea luptei împotriva schimbărilor climatice a fost prezentat marți pe masa Guvernului din Noua Zeelandă.

Prim-ministrul neozeelandez, Jacinda Ardern, a declarat că noua taxă va fi prima de acest tip din lume. Gazele intestinale evacuate pe cale naturală de cele 6,2 milioane de vaci din Noua Zeelandă reprezintă una dintre cele mai mari probleme de mediu ale ţării, relatează Agerpres.

Proiectul prevede ca agricultorii să plătească pentru emisiile de gaze ale animalelor lor, precum metanul din flatulenţele şi eructaţiile vacilor şi protoxidul de azot din urina animalelor de fermă.

Jacinda Ardern a spus în faţa agricultorilor că aceştia ar trebui să poată să îşi recupereze banii, crescând preţurile pentru produsele lor care respectă clima.

Ea a declarat că această "propunere realistă" ar reduce emisiile agricole şi ar face în acelaşi timp ca produsele acestui sector să devină mai respectuoase faţă de mediul înconjurător, consolidând astfel "marca de export" a Noii Zeelande.

Guvernul de la Wellington speră să se ajungă la semnarea proiectului său până anul viitor, iar noua taxă ar putea fi introdusă în următorii trei ani.

În contextul alegerilor programate peste 15 luni în Noua Zeelandă, acest proiect ar putea să o coste însă pe Jacinda Ardern mai multe voturi din regiunile rurale, întrucât agricultorii neozeelandezi au condamnat foarte repede noul proiect.

Andrew Hoggard, preşedintele asociaţiei de lobby Federated Farmers, a declarat că un astfel de proiect "ar eviscera micile localităţi din Noua Zeelandă".

Viitoarea taxă ar putea, potrivit lui Andrew Hoggard, să îi incite pe agricultori să planteze copaci pe câmpurile utilizate în prezent pentru creşterea animalelor.

Organizaţia Beef + Lamb New Zealand, care reprezintă interesele crescătorilor de vite şi de ovine din ţară, consideră la rândul său că acest proiect nu ţine cont de măsurile rurale care sunt deja implementate pentru a lupta împotriva gazelor cu efect de seră.

"Agricultorii neozeelandezi deţin peste 1,4 milioane de hectare de păduri primare pe terenurile lor, care absorb carbonul", a subliniat preşedintele organizaţiei, Andrew Morrison. 

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel