Dacă ai fost prins cu droguri la școală, nu mai poți da de permis la 18 ani. Registrul consumatorului de droguri

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a participat la dezbaterea „#LegeaAnastasia. Drumul către viaţă”, care a avut loc la Palatul Victoria în data de 20 noiembrie 2023. 

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a spus că demersul nu este unul de fațadă sau politic, ci este un demers normal pe care o societate modernă trebuie să-l facă. 

„Fii curat la volan” mi se pare un motto foarte bun de promovat de către noi toți. Sperăm să ni se alăture toată mass-media în a promova acest caz ca pierderea familiei, decesul Anastasiei, să nu fie degeaba și să fie încă o cifră într-o statistică a țării.

Eu cred că este un moment important faptul că marile companii, societatea civilă, Parlamentul au reacționat în timp real, de această dată, la o asemenea tragedie și este evident că ne obligă, mai ales gestul tatălui Anastasiei, și pe mine ca părinte, nu ca și prim-ministru, să ne implicăm și mai mult în acest demers.

Nu e un demers de fațadă, nu e un demers politic. Este un demers normal al unei societăți în anul 2023. Dacă am da dovadă și în alte cazuri de o asemenea solidaritate și transformarea societății în românești ar fi mult mai rapidă.", a spus premierul în deschiderea evenimentului. 

Ne mor copiii nevinovați pe șosele

„Cred că e cazul să luăm măsuri. Orice stat care constată că e pe primul loc la accidente, la pierderi de vieți omenești, când constați că în școli din ce în ce mai mult se consumă droguri, droguri, de multe ori, care sunt niște invenții, niște substanțe care pur și simplu vor mutila acei copii.

Sunt niște soluții empirice care de obicei se folosesc în state subdezvoltate. Nu mai există dubla măsură. În momentul acela, statul, parlamentul, societatea civilă trebuie să-și asume curajos orice măsură să stopeze. În acest punct ne aflăm! Ne mor copiii nevinovați pe șosele. Asta este adevărul! Suntem pe primul loc în Europa!

Da! 10 ani nu mai ai voie să circuli cu mașina! Da, să ți se confiște mașina, să știe și părintele să nu-ți mai împrumute mașina, sau vreun coleg, atât timp cât nu se asigura că nu te urci la volan drogat, băut sau fără carnet.", a spus Marcel Ciolacu. 

„Nu este altă măsură!"

„Este momentul în care trebuie să intervenim și să nu tot gândim dacă este corect sau nu este corect. Nu este altă măsură!

Eu îmi aduc aminte când aveam 16 ani, a început visul de a avea carnet. De abia așteptăm să am 18 ani ca tatăl meu să îmi împrumute Dacia 1300 să merg măcar o dată la școală cu mașina. Ai 16 ani, ai 17 ani, te-au depistat drogat la școală, o perioadă de timp nu ai voie să dai examen pentru permis.

Trebuie să înțeleagă și copiii că nu pot  consuma droguri și la 18 ani să-și ia permisul. Este visul fiecărui adolescent. Trebuie să găsim soluții! Nu e suficientă legislația, trebuie și educație și trebuie să ne implicăm cu toții! E ceva transpartinic. Nici nu trebuie să existe cuvântul „partide” în această inițiativă.", a spus Marcel Ciolacu la dezbaterea „#LegeaAnastasia. Drumul către viaţă”. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel