Mâncărurile din cartofi sunt populare în toată lumea.
Îți oferim o rețetă pe care trebuie să o încerci. Cu siguranță, va fi pe placul tău.
Ingrediente:
cartofi - 3 bucăți,
ouă - 2 bucăți,
cârnați - 100 grame,
cașcaval - 100 grame,
sare, piper, condimente.
Cartofii se dau prin răzătoarea grosieră, se sărează și se lasă 5 minute ca să apară zeama. Scurge sucul și stoarce puțin cartofii. Bate ouăle în cartofi, sare și piper după gust.
Încălzește o cantitate mică de ulei și pune o parte din compoziție, care se întinde pe toată suprafața tigăii, exact ca o clătită.
Manju, un desert japonez la abur, fără lapte și fără ouă
Se prăjește la foc mic până este gata, apoi se răstoarnă și se prăjește cealaltă parte, sub capac, timp de 2-3 minute la foc mic.
Cârnații se taie felii, iar cașcavalul se dă prin răzătoare. Pune cârnații și cașcavalul pe o parte a clătitei și acoperă umplutura cu cealaltă parte.
Orez cu nucă de cocos și migdale pentru o cină specială
Gătește câteva minute sub capac sau până când se topește cașcavalul. Repetă procedură și cu restul compoziției din cartofi și ouă. Clătitele din cartofi, umplute cu cârnați și cașcaval, se servesc cu diverse sosuri. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu