EXCLUSIV  ”Dacă ai visuri mari, cazi rău. De sus, cazi rău” spune sociologul Bulai despre mecanismul de apărare al românilor. Val Vâlcu, observație despre națiunea care stă numai cu capul în jos

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Mai bine să nu ai așteptări. Acesta ar fi mecanismul de apărare al românilor care văd doar direcții greșite și eșecuri.

”E un mecanism de apărare al oamenilor. Dacă ai visuri mari, cazi rău. De sus, cazi rău. Mai bine să nu ai așteptări și ești într-o lume normală, firească, în care nu ți se întâmplă neapărat ceva rău” a spus sociologul Alfred Bulai, în emisiunea ”Nod în Papură” de sâmbătă, într-un context în care discutase, cu jurnalistul Val Vâlcu, despre încrederea românilor în propria țară și-n propriile valori, direcția României ș.a.m.d. 

Val Vâlcu este de părere că este greșit ca națiunea să stea ”numai cu capul în jos, nu ridică vocea”. El s-a referit la politicienii aflați în poziția ghiocelului din `90 încoace față de cei de afară: ”O fac pentru că doresc același tratament de la cei din țară. Voi nu vedeți cât de disciplinați suntem noi? Stați și voi cu capul în jos față de elitele politice”. ”E o observație foarte corectă, de obicei stilul obedient îl arăți șefilor tăi și ceri obediență și ești super exigent cu subordonații” afirmă sociologul Alfred Bulai. 

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel