Dacă ești stângaci astăzi ai motiv de sărbătoare

Dacă ești stângaci astăzi ai motiv de sărbătoare / Foto: Pixabay
Dacă ești stângaci astăzi ai motiv de sărbătoare / Foto: Pixabay

Ziua Internațională a Stângacilor este sărbătorită la data de 13 august.

Ziua Internațională a Stângacilor a fost instituită la inițiativa "Clubului Stângacilor" britanici și a fost marcată pentru prima dată în 1992, în Marea Britanie.

Clubul Stângacilor (Left-Handers Club) s-a constituit în 1990 cu scopul de a menține o legătură între stângacii din întreaga lume și de a face cunoscute nevoile și cerințele acestora, scrie Wikipedia.

În ziua de 13 august se organizează competiții sportive între dreptaci și stângaci precum și evenimente în cursul cărora dreptacii sunt invitați să încerce să folosească unelte și echipamente proiectate pentru mâna stângă, pentru a înțelege, în acest fel, cât de greu este să trăiești într-o lume proiectată pentru cealaltă mână.

Diferența dintre persoanele stângace și cele dreptace

Diferența dintre persoanele stângace și cele dreptace este dată de mâna predominantă pe care o folosesc pentru a efectua sarcini cotidiene și pentru a efectua activități care necesită control fin sau putere.

Persoanele stângace: Acestea folosesc în principal mâna stângă pentru majoritatea sarcinilor. Adică, mâna stângă este cea pe care o folosesc pentru a scrie, a prinde obiecte și pentru alte activități care implică controlul precis. Pot fi, de asemenea, stângaci în privința piciorului, ochiului sau urechii predominante.

Persoanele dreptace: Acestea folosesc în principal mâna dreaptă pentru sarcinile de zi cu zi. Majoritatea oamenilor sunt dreptaci și au tendința de a folosi mâna dreaptă pentru a scrie, a prinde obiecte și pentru alte sarcini care necesită controlul fin.

Diferența dintre stângaci și dreptaci nu se limitează doar la mâini, ci poate să fie prezentă și în privința picioarelor, ochilor și urechilor predominante. De exemplu, cineva ar putea fi stângaci în privința mâinii, dar dreptaci în privința piciorului și a ochiului predominante.

Este important de menționat că preferința pentru stânga sau dreapta este influențată de o combinație complexă de factori genetici și de mediu în timpul dezvoltării. Dintre toți oamenii, aproximativ 10% sunt stângaci, iar restul sunt dreptaci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel