EXCLUSIV  Dacă Guvernul majorează TVA-ul, vom avea vacanțe mai scumpe. Un profesor de economie atrage atenția: ”Nu vor transfera creșterea către ANAF, care nu colectează 1 leu din 3”

foto dcnews.ro
foto dcnews.ro

Cotele reduse de TVA pentru anumite domenii de activitate ar urma să fie eliminate prin decizia Guvernului. Astfel, se vor scumpi tarifele de cazare la hotel, dar și mâncarea de la restaurant, conform unor surse, după ce acestea, dar și alte domenii, nu vor mai beneficia de 5% sau 9% TVA. 

Propunerea de majorare a TVA-ului se află în discuție în coaliția de guvernare. Dacă se va decide astfel, vacanțele vor fi cu cel puțin 10% mai scumpe. Și nu doar acestea s-ar scumpi. 

Profesorul de economie Alexandru Bodislav a atras atenția, în emisiunea D'Economic News, că ”industria HoReCa are nevoie de un control mai mare. Gândiți-vă că-n momentul în care le mărești TVA-ul, vor mări tarifele sub pretextul că trebuie să transfere cota de TVA de la încasare către client. Principala problemă este modul în care colectează ANAF-ul, care nu reușește să colecteze 1 leu din 3 din TVA-ul din partea companiilor din industria HoReCa, iar acest lucru nu se schimbă. Companiile din HoReCa vor încasa mai mult, dar nu vor transfera această creștere din încasare către ANAF în ideea în care vor acoperi acel surplus de TVA de 10%. Acest lucru doar creează o abrambureală pentru moment. Este o idee foarte bună, industria HoReCa intrând la categoria de nevoi elevate, din partea superioară a piramidei lui Maslow”. 

”HoReCa nu este industrie alimentară, e o industrie care se bazează pe servicii care-ți oferă o situație mai bună spiritual vorbind și ar trebui să fie tarifată la 19%” a mai punctat profesorul, atrăgând din nou atenția că problema este la colectarea banilor de către ANAF. 

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel