„Dacă nu suferi, nu-ți înveți lecția!” Greșit! Alexandra Șerb explică unde greșesc părinții: Asta este problema!

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află ce greșeală faci atunci când îți pedepsești copilul.

Mulți dintre noi, avem convingerea că dacă nu suferi, nu-ți înveți lecția și că dacă părinții noștri nu dădeau „milităria jos din pod”, nu ajungeam unde suntem acum. Sunt aceste metode cu adevărat calea corectă pentru a învăța responsabilitatea și consecințele acțiunilor noastre?

În cadrul emisiunii Părinți Prezenți, invitata noastră, coach transformațional pentru părinți Alexandra Șerb, cunoscută și ca „Mamă la pătrat”, a transmis că aceste metode autoritare, de corecție și pedeapsă, pot să distragă copilul de la ceea ce e cu adevărat important în dezvoltarea sa. În loc să învețe consecințele acțiunilor lor, acești copii pot ajunge să se concentreze doar pe evitarea pedepsei sau a bătăii, mai degrabă decât pe înțelegerea valorii și importanța responsabilității.

Aceste metode autoritare, bătaia, pedeapsa și orice fel de metodă de genul acesta, practic distrag copilul de la ceea ce e cu adevărat important. Asta este problema! Noi credem că-l învățăm pe copil consecințele, dar, de fapt, ceea ce facem este să-l distragem de la ceea ce este cu adevărat important ca el să învețe” a spus Alexandra Șerb la Părinți Prezenți, o emisiune marca PărințișiPitici.ro.

Citește în continuare pe PărințișiPitici.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel