Dacă pinguinii au aripi, de ce nu pot zbura?

foto: Freepik
foto: Freepik

Te-ai întrebat vreodată de ce nu pot zbura pinguinii? Iată răspunsul.

Pinguinii sunt o specie interesantă de păsări care se găsesc în emisfera sudică a planetei noastre. Există aproximativ 17 tipuri diferite de pinguini și niciuna dintre acestea nu zboară. Aceștia au un stil de viață semi-acvatic și mai multe caracteristici care sunt foarte diferite de alte tipuri de păsări pe care le cunoaștem. În timp ce alte păsări și-au adaptat aripile pentru zbor, pinguinii și-au adaptat aripile în formă de înotătoare pentru a-i ajuta să înoate prin apă.

Un grup mare de pinguini în apă se numește „plută” și un grup mare pe uscat se numește „legănare”. Corpul unui pinguin este construit perfect pentru viața acvatică. Ei au corpuri lungi și aerodinamice care îi ajută să se propulseze prin apă. Își petrec aproximativ 75-80% din viață în ocean, dar se împerechează, depun ouă și se odihnesc pe uscat.

Atât de mult timp în apă pune pinguinii la un risc ridicat de prădători, cum ar fi foca leopard. Aripile pinguinilor joacă un rol esențial în a-i ajuta pe aceștia să scape de prădătorii din apă, dar nu atât de mult pe uscat. Acest lucru se datorează mai multor diferențe între păsările care își folosesc aripile pentru zbor și prietenii noștri pinguini care nu zboară.

Aripile multor păsări zburătoare sunt construite din oase delicate și ușoare care ajută la ridicarea păsării de la sol pentru a ajunge în zbor. Cu toate acestea, unele specii de păsări, cum ar fi pinguinul, struțul și emu, au oase grele și solide care le fac mai greu să rămână în aer. Aripile unui pinguin sunt proiectate perfect pentru alunecarea prin apă. Ele sunt adesea numite înotătoare datorită formei lor. Aripile sunt foarte rigide și pinguinii le pot roti în direcții diferite în același timp! Acest lucru îi ajută să acționeze ca paletele perfecte pentru a-și prinde prada. Ei pot atinge chiar viteze de până la 35 km/h și unele specii pot ține respirația până la 20 de minute!

Unii oameni de știință cred că incapacitatea unui pinguin de a zbura provine din locul în care sunt localizați. Deoarece pinguinii au trăit mereu lângă apă acum milioane de ani, au trebuit să se bazeze pe ocean pentru sursa lor de hrană. În timp, ei s-au adaptat pentru a deveni mai mult o pasăre acvatică, schimbând adevăratele aripi cu „înotătoare”. Alți oameni de știință sugerează că ridicarea de la sol necesita prea mult efort pentru o pasăre care petrecea atât de mult timp în apă. În timp, ei s-au adaptat la împrejurimile lor și au decis să devină înotători experți în loc de zburători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel