Dacă vrei să fii sănătos, iată ce nu trebuie să faci imediat după ce ai mâncat. Staturile nutriționiștilor

Dacă vrei să fii sănătos, iată ce nu trebuie să faci imediat după ce ai mâncat. Sursa - pixabay.com
Dacă vrei să fii sănătos, iată ce nu trebuie să faci imediat după ce ai mâncat. Sursa - pixabay.com

Cu toții dorim să trăim o viață lungă și fericită și, cel mai important, să rămânem sănătoși și cu o digestie excelentă.

Dar, din cauza faptului că nu deții toate informațiile sau te afli într-o lipsă constantă de timp, iei o gustare pe fugă sau cedezi în fața dorințelor alimentare, care nu întotdeauna corecte. Din acest motiv, simți că sănătatea ta se deteriorează.

Ai devenit mai puțin activ, îți pierzi concentrarea și simți că ceva nu este în regulă cu digestia? Iată ce nu trebuie să faceți după ce ai mâncat!

 Merită spus că multe obiceiuri și dorințe pe care le ai după ce ai mâncat nu sunt utile organismului.

Acestea sunt cele mai bune arme împotriva stresului: nu le găsești în farmacie, ci în cămara ta

Prin urmare, după ce ai mâncat, nu trebuie să te culci sau să te întinzi în pat. Mergi o sută de pași după ce ai mâncat și vei trăi o sută de de ani, spun înțelepții.  

După ce ai mâncat, stomacul este plin și, pentru a digera tot ce ai consumat, sângele circulă în sistemul digestiv, așa că te simți obosit și somnoros. Și atunci apare dorință de a te întinde.

Dar din cauza poziției orizontală, sfincterul dintre stomac și esofag slăbește sau se deschide. Mâncarea din stomac pătrunde în esofag, așa că vei avea arsuri la stomac, o senzație neplăcută în zona din spatele sternului, dar și o senzație de acid în gură.

Ai probleme cu somnul? Care e cauza principală și cum o poți rezolva în doar 15 minute

În timp, poate apărea inflamația membranei mucoase a esofagului. Prin urmare, după ce ai mâncat, trebuie să rămâi în poziție verticală două ore sau să faci o plimbare.

Nu bea ceai, cafea sau multă apă după masă. Mulți nutriționiști recomandă să bei lichidele înainte de masă, nu doar pentru a reduce greutatea, ci și pentru a nu dilua enzimele gastrice cu lichid. Cei care beau apă înainte de masă vor avea o digestie mai bună și vor scădea în greutate.

După masă, nu trebuie să mănânci fructe, deoarece acestea nu se potrivesc cu alte alimente. ca rezultat, apare balonarea și alte senzații neplăcute. Fructele trebuie consumate la două ore după masă.

Să nu faci sport după masă. Poți merge la plimbare, dar, după o masă copioasă, nu trebuie să faci exerciții fizice active, deoarece organismul asigură fluxul de sânge spre sistemul digestiv, nu spre mușchii corpului.

Top alimente sănătoase pe care să le mănânci când ții post

De asemenea, nu se recomandă să faci, imediat după masă, o baie fierbinte sau un duș, pentru a nu perturba procesul de digestie. Amână toate chestiunile importante cu două ore, deoarece activitatea creierului scade din cauza fluxului de sânge care este îndreptat spre stomac, motiv pentru care concentrația și activitatea cognitivă scad.

Nu beți apă rece după masă. Apa rece provoacă spasmul vaselor de sânge, motiv pentru care fluxul de sânge către stomac va scădea și va înrăutăți activitatea tractului digestiv. Nu uita că de digestie depinde sănătatea și chiar imunitatea. 

 

Alimentele care îți curăță vasele de sânge. Riscul de atac de cord scade cu 45%

 

Potrivit cardiologului rus dr. Anna Korenevic, anumite alimente protejează arterele de colesterol, ţinându-le în acelaşi timp sănătoase şi curate. Expertul adaugă ca o serie de alimente din dietă ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din organism şi curăţă arterele de depozitări nocive, scrie Rador, citând Actualno. Ca urmare, riscul de atac de cord scade cu 45%.

Alimente pentru vase de sânge curate şi sănătoase sunt:

1. Peştele! Peştele gras marin, inclusiv heringul, macroul şi hamsia, este recomandat pentru menţinerea funcţiei cardiovasculare sănătoase.

2. Uleiurile vegetale! Cel mai bun este uleiul din seminţe de in, floarea soarelui şi uleiul de măsline.

3. Fructe şi legume! Potrivit cardiologului, aproape toate legumele şi fructele purifică vasele. Cu toate acestea, este important ca persoanele supraponderale, prediabetice şi diabetice să-şi monitorizeze indicele glicemic.

4. Produsele lactate! Medicul cardiolog ne sfătuieşte că în dietă trebuie să fie prezente brânzeturile cu conţinut scăzut de grăsimi, smântâna cu un conţinut de grăsimi de 10-15%, chefirul cu un conţinut de grăsimi de până la 2,5% şi iaurtul fără zahăr.

5. Alimente cu un conținut mare de fibre! Fibrele sunt printre cele mai bune componente nutritive care ajută la menţinerea vaselor de sânge curate şi sănătoase. Alimentele care le conţin încetinesc absorbţia colesterolului în intestine. Este indicat să consumaţi: orez integral, fulgi de ovăz, hrişcă, leguminoase.

6. Apă, cafeaua şi ceaiul fără zahăr! Dr. Anna Korenevic este de acord şi cu obiceiul de a consuma ceai şi cafea fără a adăuga zahăr, lapte sau frişcă. Ea recomandă, de asemenea, să consumaţi o cantitate suficientă de apă curată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel