Căpşunile nu sunt doar gustoase, ci şi foarte utile pentru sănătate, deoarece sunt pline de nutrienţi şi antioxidanţi.
Căpşunile sunt bogate în vitamina C, care este importantă pentru producerea de colagen, responsabil pentru sănătatea şi elasticitatea pielii, dar şi pentru întărirea imunităţii.
Consumul de căpşuni favorizează reducerea ridurilor şi îmbunătăţeşte aspectul general al pielii.
De asemenea, au un indice glicemic scăzut şi sunt bogate în fibre, fiind o alegere bună pentru diabetici.
Consumul de căpşuni poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge şi poate reduce riscul de a dezvolta diabet.
Aceste fructe conţin antioxidanţi precum antocianinele, care protejează celulele creierului de deteriorare şi îmbunătăţesc memoria şi concentrarea, reducând inflamaţiile din organism.
Adăugarea de căpşuni în dietă poate avea multiple beneficii pentru sănătate.
Aceste fructe pot fi consumate atât proaspete, cât şi preparate în diverse deserturi şi băuturi, scrie Rador.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News