Compania Dafora SA, furnizor de servicii anexe extracţiei petrolului şi gazelor naturale, a înregistrat un profit net de 4,80 milioane de lei în primul semestru al anului în curs, comparativ cu pierderile de 3,28 de milioane de lei înregistrate în perioada similară a anului trecut, potrivit documentelor transmise vineri de companie Bursei de Valori Bucureşti.
Veniturile totale înregistrate de companie în semestrul I al anului au fost de 59,12 milioane de lei, în timp ce în primele şase luni ale anului trecut veniturile totale s-au ridicat la 52,9 milioane de lei.
"În semestrul I al anului curent veniturile societăţii au crescut cu peste 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, constatându-se obţinerea unui rezultat pozitiv din exploatare de aproximativ 6 milioane lei. Societatea a înregistrat la semestrul I 2019 un profit înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare în sumă de aproximativ 9,3 milioane de lei", se menţionează în raportul transmis BVB de Dafora SA.
Ca şi activităţi derulate în primul semestru al anului curent, Dafora SA menţionează că, "în baza celui de-al patrulea contract subsecvent cu operatorul OMV Petrom, Dafora a executat lucrări de foraj pentru sonda 2800 Cobia, aflată în judeţul Dâmboviţa. Sonda a fost săpată cu instalaţia Bentec 350 la o adâncime de 2750 m. Valoarea contractului subsecvent este de 10.315.036 lei. Totodată cu finalizarea contractului subsecvent numărul 4, societatea noastră a finalizat semnarea contractului subsecvent numărul 5 cu OMV Petrom pentru sonda 363 Ţintea, situată în judeţul Prahova, cu o valoare de contract de 5.335.272 lei. În continuarea colaborării cu SNGN Romgaz pentru dezvoltarea perimetrului de hidrocarburi în zona Caragele / Vişani / Rosetti, Dafora SA a demarat lucrările la sondele 2 Cilibia Nord, cu o adâncime de 5128 m. În perimetrul de explorare Muntenia, Dafora SA a finalizat sonda 7 Fierbinţi cu o adâncime de 3365 metri şi o valoare de contract de 9.923.844 lei. În acelaşi timp s-au demarat lucrările de foraj la sondele din structura Moldova, 911 Frasin şi 1 Dulceşti. Pe plan extern există un proiect pentru o sondă în Israel şi societatea s-a calificat din punct de vedere tehnic şi economic la operatorii Akakus şi Zallaf din Libia", precizează Dafora SA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu