Daiana Anghel, consultant de beauty, a venit cu mai multe reguli de bază pentru a avea un ten spectaculos.
”1. Reduceți zahărul, lactatele, junk food-ul și alimentele procesate. Evitați cât de mult puteți băuturile răcoritoare, dulciurile și alimentele procesate deoarece au conținut mare de zahăr. Zahărul crește insulina care la rândul său stimuleaza hormonii care dau naștere cosurilor. Lactatele, așa cum s-a dovedit in studii, susțin acneea provocată de dereglări hormonale.
2. Spălați-vă corect fața dimineața și seara, fără sa exagerați pentru ca in acest caz ce e prea mult dăunează. Asta regula obligatorie indiferent dacă aveți sau nu acnee. Evitați să folosiți săpun, alegeți un Cleanser care sa curețe in profunzime, potrivit tipului vostru de ten și nu frecați energic pielea cu prosop, tamponați usor.
3. Construiți o rutina corecta și simpla, bazată pe tratare seara și calmare dimineața. Aveți rabdare și intelegeti ca lupta cu acneea este de durata, necesita consecventa și produsele trebuie lăsate sa își facă treaba.
4. Schimbați prosopul de fata odată la 2-3 zile, și nu folosiți același prosop de fata cu restul membrilor familiei sau pentru a va șterge pe maini. Prosopul de fata trebuie sa fie individual și folosit exclusiv pentru fata.
5. Shimbati fata de perna odată la 2-3 zile, aceasta la fel ca și prosopul, trebuie sa fie in permanenta curată pentru ca nu deveni sursa de bacterii și murdărie care sa încarce tenul și sa ducă la apariția coșurilor și punctelor negre.
6. Spălați-va pe cap și țineți parul curat, acesta intra inevitabil in contact cu tenul și praful, sebumul plus produsele de styling sunt transferate cu ușurinta de pe parul murdar pe fata sau pe perna și ulterior pe fata.
7. Curățați întotdeauna ecranul telefonului, deoarece bacteriile și murdăria de pe acesta se transferată pe față fie prin contact direct când vorbiți la telefon (preferabil sa folosiți casti), fie prin utilizarea telefonului și ulterior atingerea fetei cu mâinile nespălate.
8. NU puneți mâinile pe fata, nu umblați la coșuri, nu le stoarceți, nu le rupeți. Toate aceste greșeli duc la semne și cicatrici ce trec foarte greu sau deloc, mentin inflamația și extind infecția ducând la extinderea erupțiilor.
9 Mergeți la dermatolog dacă problema persista”, a scris Daiana Anghel pe Instagram.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News