Compania Daimler AG va deveni de la 1 februarie Mercedes-Benz Group AG.
Daimler AG va fi redenumit oficial Mercedes-Benz Group AG marți, la aproape un an după ce a fost anunțată separarea diviziei sale de camioane și autobuze, relatează Reuters, citat de Mediafax.
Schimbarea este cea mai recentă dintr-o serie de remanieri structurale pentru constructorul auto care și-a început existența ca Daimler-Benz AG în 1926. Marca Mercedes, numită după fiica unui antreprenor de automobile, a fost adoptată oficial de Daimler AG în 1902.
Firma valorează în prezent puțin sub 77 de miliarde de euro (85,70 miliarde de dolari).
Acțiunile Daimler Truck AG, desprinsă în decembrie anul trecut din nou unită Mercedes-Benz, au crescut ușor de la debutul pe piață și s-au tranzacționat vineri la 32,23 euro. Acțiunile Mercedes-Benz, care au atins cel mai ridicat nivel din 2015 în noiembrie 2021, au ajuns la 74,25 euro în ziua divizării, dar de atunci au avut o tendință de ușoară scădere, tranzacționându-se la 71,15 euro.
O mașină care se poate transforma într-o aeronavă mică a trecut cu brio testele de zbor în Slovacia, spun dezvoltatorii citați de CNN.
„AirCar” a primit un certificat oficial de navigabilitate din partea Autorității de Transport din Slovacia după ce a finalizat 70 de ore de „testări de zbor riguroase”, potrivit Klein Vision, compania care se află în spatele ”vehiculului auto-aeronava”.
Zborurile de testare, care au inclus peste 200 de decolări și aterizări, au fost compatibile cu standardele Agenției Europene pentru Siguranța Aviației (EASA), a spus compania într-un comunicat de presă.
„Testele de zbor provocatoare au inclus întreaga gamă de manevre de zbor și performanță și au demonstrat o stabilitate statică și dinamică uimitoare în modul avion”, a spus compania.
Un purtător de cuvânt al Klein Vision a declarat pentru CNN că este necesară o licență de pilot pentru a manevra vehiculul hibrid și a adăugat că producătorii speră să aibă „AirCar” disponibil pentru cumpărători în termen de 12 luni.
O echipă de opt specialiști a testat peste 100.000 de ore transformând conceptele de design în modele matematice care au condus la producția prototipului. „AirCar” este propulsat de un motor BMW de 1,6 litri și funcționează cu „combustibil vândut la orice benzinărie”, a declarat Anton Zajac, cofondatorul Klein Vision, într-o declarație pentru CNN. Citește continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News