Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că modernizarea DN 71 şi DN 7, pentru care autorităţile locale fac demersuri de mai mulţi ani, este întârziată de procedura de achiziţie şi de contestaţiile depuse.
"În urma demersurilor repetate făcute de CJ Dâmboviţa referitor la DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia şi la DN 7 Bâldana-Titu ni se comunică prin adresa de la cabinetul ministrului Transporturilor că în ceea ce priveşte DN71 au fost formulate la procedura de achiziţie publică 86 solicitări de clarificare conţinând 347 de întrebări. Ulterior elaborării răspunsului consolidat la solicitările de clarificări venite din partea operatorului economic, acestea urmează să fie înaintate către ANAF în vederea clarificării", a precizat Oprea.
DN 71 urmează să fie modernizat şi lărgit la patru benzi pe tronsonul Bâldana-Târgovişte.
"Iar la DN 7 ni se spune că procesul de elaborare a ofertelor a fost finalizat în data de 27.06.2018 prin aprobarea raportului procedurii de atribuire (...), însă procedura de atribuire a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Până la soluţionarea contestaţiei nu se va putea semna contractul cu ofertantul desemnat câştigător", a mai spus Alexandru Oprea.
Autorităţile judeţene, precum şi parlamentarii de Dâmboviţa fac demersuri de mai mulţi ani pentru modernizarea şi lărgirea la patru benzi a celor două drumuri naţionale, DN 71 şi DN7, care tranzitează judeţul. De asemenea, oficialii guvernamentali au primit solicitări pentru modernizarea acestor două drumuri de la două mari societăţi care au sedii în Găeşti, Titu şi Ulmi, respectiv Arctic şi Centrul Tehnic Renault.
Deputatul Pro România Oana Vlăducă arată, într-un comunicat remis, marţi, că a adresat o întrebare ministrului Transporturilor, ce vizează modernizarea DN 71 şi DN 7.
"DN 7 Bâldana - Titu şi DN 71 Bâldana - Târgovişte - Sinaia reprezintă căi de acces principale care tranzitează judeţul Dâmboviţa, modernizarea lor aflându-se de mai mulţi ani în lista de investiţii a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Din păcate, observ că realizarea acestor investiţii se transformă într-un eşec perpetuu, o emblemă a neputinţei guvernamentale. E de neacceptat ca, de atâţia ani, în fiecare sesiune parlamentară, deputaţi şi senatori ai judeţului să semneze întrebări şi interpelări către Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pe aceste subiecte. Este un blocaj absurd pe care nimeni nu-l poate înţelege", susţine deputatul de Dâmboviţa Oana Vlăducă.
Vlăducă adresează ministrului Transporturilor întrebarea: care este stadiul celor două proiecte menţionate şi care sunt motivele întârzierilor acumulate? Parlamentarul solicită răspuns scris.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News