Dan Barna: USR PLUS nu participă la ședința de Guvern

Dan Barna / Foto: gov.ro, arhivă
Dan Barna / Foto: gov.ro, arhivă

Vicepremierul Dan Barna a anunțat că USR PLUS nu va participa la ședința de Guvern din această seară. 

USR PLUS boicotează ședința de Guvern de la ora 19.00. Barna și Cioloș cer ședință a Coaliției pentru mâine, 2 septembrie. 

În jurul orei 17:50, vicepremierul Dan Barna a declarat că 'am discutat cu colegii din conducerea partidului și am decis să nu participăm în această seară la ședința de Guvern de la ora 19.00.'

De asemenea, conducerea USR PLUS vrea convocarea unei ședințe de Guvern joi, 2 septembrie, la ora 10.00, 'pentru că trebuie să luăm o decizie și despre acest program, și despre modalitatea în care putem să mergem mai departe.'

'În acest context, ședința Coaliției de mâine dimineață va fi cea care va defini cum vom proceda în continuare. În această seară rămâne să avem, bineînțeles, ședința Biroului Național, așa cum am anunțat.', a conchis Barna. 

Ședința Guvernului de miercuri, suspendată 

Amintim că ședința Guvernului de miercuri a fost suspendată din cauza intenției premierului Florin Cîțu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară programul 'Anghel Saligny', în ciuda opoziției reprezentanților USR PLUS.

Miniștrii USR PLUS se vor retrage din Guvern dacă nu sunt respectate solicitările privind desființarea Secției speciale de investigare a magistraților și negocierea programului 'Anghel Saligny', a avertizat Dacian Cioloș.

'Acest proiect va trece. Dacă are toate avizele legale, bineînțeles că va trece (azi, miercuri – n.r.). Eu nu cred că există vreun ministru care să facă abuz în funcție și să nu își respecte ceea ce are de făcut. Nu există așa ceva în Guvernul României. (...) Asta cu amenințările cu părăsirea coaliției văd că vin și pleacă. Acum două zile ziceau că nu pleacă și rămânem toți și facem reforme la Guvern. Îi aștept pe colegii mei de la USR să facem reforme împreună la Guvern', a spus Florin Cîțu, întrebat dacă este dispus să treacă acest proiect cu riscul ruperii coaliției.

actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel