Scandalul Hexi Pharma se extinde. Dan Condrea mai avea o clonă a Hexi Pharma, respectiv Hexi Farma. Spitalele semnau în august cu Hexi Pharma şi în septembrie cu Hexi Farma. Compania clonă a lui Dan Condrea a vândut dezinfectanţi în valoare de 1,4 milioane de lei, precizează Cătălin Tolontan.
Jurnaliştii de la GSP au descoperit că DNA a comunicat că urmăreşte penal firma Hexi Pharma, dar nu ştie că există şi Hexi Farma. Ministerul Sănătăţii şi SEAP, gestionarii licitaţiilor publice, au prezentat contractele de dezinfectanţi, dar fără să cunoască existenţa companiei-surogat Hexi Farma. Spitalele semnau în august cu Hexi Pharma şi în septembrie cu Hexi Farma.
Ce n-a descoperit statul român nici măcar la şapte săptămîni de la declanşarea scandalului. După binecunoscuta formulă adidas şi adibas, Dan Condrea deţinea Hexi Pharma, dar şi Hexi Farma. Ambele firme au acelaşi sediu social: Bucureşti, Strada Floare Roşie.
Clona Hexi Farma a fost înregistrată la Registrul Comerţului pe 5 noiembrie 2004. Proprietari sunt Dan Condrea (70%) şi fosta soţie Laura Georgescu (30%).
După despărţirea celor doi, Condrea, care, potrivit fostei soţii, „m-a deposedat de bani, carduri şi alte proprietăţi", bărbatul a folosit firma cum a vrut.
[citeste si]
Mai exact, a împins Hexi Farma în contracte cu statul, în paralel cu Hexi Pharma.
Împuternicită a devenit Felicia Bica, contabila lui Condrea şi sora fostei soţii, cu care se află acum în relaţii glaciale.
„Cu datele din SEAP, facem un proces de competitive analitics. Din păcate, rezultatele reale sunt cu totul altele decât cele pe care le furnizează autorităţile!", spune o compania consultată de GSP.
42 de contracte cu spitalele din România a obţinut Hexi Farma în perioada 2007-2015, iar valoarea comenzilor s-au ridicat la 1,36 milioane de lei.
Abia acum o săptămînă, Hexi Farma şi-a suspendat activitatea. Dar nimeni n-o urmăreşte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News