Dan Motreanu: Am solicitat prelungirea folosirii fondurilor europene până în 2025

Dan Motreanu a solicitat prelungirea folosirii fondurilor europene până în 2025.

"În intervenția pe care am avut-o în cadrul dezbaterii din Parlamentul European privind Politica de Coeziune Post 2027, am solicitat comisarului european pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira, să susțină aceste propuneri, iar aceasta a răspuns afirmativ", transmite Dan Motreanu, europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL.

Acesta a susținut în intervenția sa că prelungirea termenului de utilizare a fondurilor europene din Politica de Coeziune a exercițiului financiar 2014-2020 este esențială pentru finalizarea proiectelor vitale pentru dezvoltarea regiunilor. În același timp este și una dintre prioritățile mandatului liberalului în Parlamentul European. 

De asemenea, acesta a susținut în pledoaria sa și creșterea ratei de cofinanțare la 100% din partea Uniunii Europene. 

Motreanu precizează că Elisa Ferreira a afirmat că susține și propunerea pe care acesta făcut-o ca raportor din partea PPE ca banii prevăzuți de noul program european STEP (platforma de Tehnologii Strategice pentru Europa) să fie utilizați doar în țările din UE cu PIB-ul sub media Uniunii, categorie din care face parte și România. 

"În acest fel, companiile capabile sa dezvolte tehnologiile moderne STEP vor fi atrase în regiuni în care acestea nu s-ar extinde astfel. Suma alocată pentru STEP este de zece miliarde de euro, iar Parlamentul European solicită alocarea a încă trei miliarde de euro", explică vicepreședintele PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel