Dan Motreanu (PNL): Succes PPE pentru tinerii fermieri: 20 milioane de euro în plus pentru anul 2024

Prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu a vorbit despre un ajutor pentru tinerii fermieri.

Europarlamentarul a spus că în urma negocierilor cu Consiliul privind bugetul UE pe 2024, reprezentanții Parlamentului European au reușit să obțină un supliment de 20 milioane euro pentru tinerii fermieri.

Mai exact, Partidul Popular European (PPE) a solicitat această modificare pentru a consolida Politica Agricolă Comună (PAC) și a stimula reînnoirea generațională prin facilitarea preluării fermelor de către tineri, sporind totodată atractivitatea noului PAC 2023-2027 după primul an de implementare.

„Succes PPE pentru tinerii fermieri: 20 milioane de euro în plus pentru anul 2024. În urma negocierilor cu Consiliul privind bugetul UE pe 2024, reprezentanții Parlamentului European au reușit să obțină un supliment de 20 milioane euro pentru tinerii fermieri.

Partidul Popular European (PPE) a solicitat această modificare pentru a consolida Politica Agricolă Comună (PAC) și a stimula reînnoirea generațională prin facilitarea preluării fermelor de către tineri, sporind totodată atractivitatea noului PAC 2023-2027 după primul an de implementare. PPE este și va rămâne apărătorul fermierilor și al comunităților rurale.

PPE susține creșterea sumelor alocate pentru agricultură din fonduri europene. Un buget mai mare pentru viitoarea PAC este cea ce ne propunem, prin rezoluția votată de Adunarea Politică a PPE, în luna mai a acestui an. Vedem agricultura ca pe un sector strategic, prin care să fie asigurată siguranța alimentară în Uniunea Europeană și nu numai”, a transmis Dan Motreanu. 

2. -imagine fara descriere- (dan-motreanu-am-solicitat-prelungirea-folosirii-fondurilor-europene-pana-in-2025-2_57931800.jpg)

VEZI ȘI: Motreanu: Nivelul înalt al investițiilor publice reușit de Guvernul Nicolae Ciucă pare să fi scăzut, dar un exemplu bun de urmat e Ilie Bolojan - https://www.dcnews.ro/motreanu-nivelul-inalt-al-investitiilor-publice-reusit-de-guvernul-nicolae-ciuca-pare-sa-fi-scazut-dar-un-exemplu-bun-de-urmat-e-ilie-bolojan_937647.html

VEZI ȘI: Tratatul de la Maastricht și beneficiile aduse României. Dan Motreanu: Ne bucurăm din plin - https://www.dcnews.ro/tratatul-de-la-maastricht-si-beneficiile-aduse-romaniei-dan-motreanu-ne-bucuram-din-plin_936500.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel