România va primi 2,14 miliarde de euro prin Fondul pentru o tranziţie justă. Dan Motreanu a spus că fondurile vor fi alocate pentru șase județe din țară

Sursă: Facebook Dan Motreanu
Sursă: Facebook Dan Motreanu

Prezent la o misiune a Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European în Marsilia, oraș aflat în sudul Franței, europarlamentarul PNL Dan Motreanu a transmis că România va primi 2,14 miliarde de euro prin Fondul pentru o tranziţie justă.

 

Mai exact, fondul pentru o tranziție justă reprezintă un instrument financiar prin care se oferă sprijin teritoriilor care se confruntă cu dificultăți sociale și economice majore în urma tranziției către neutralitatea climatică. 

„Particip la o misiune a Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European în orașul Marsilia din sudul Franței.

Vrem să observăm realizarea proiectelor finanțate prin Fondul pentru o tranziție justă (FTJ).

Fondul este un instrument financiar prin care se oferă sprijin teritoriilor care se confruntă cu dificultăți sociale și economice majore în urma tranziției către neutralitatea climatică.

Ne-am întâlnit cu președintele regiunii Provence-Alpes-Côte d’Azur, Renaud Muselier și cu prefectul regiunii, Christophe Mirmand. Am vizitat aria industrială Fos-sur-Mer și ne-am întâlnit cu reprezentanți ai industriilor oțelului, energiei și celei petrochimice.

Zona Bouches-du-Rhône, din cadrul regiunii Provence-Alpes-Côte d’Azur, este eligibilă pentru finanțări prin intermediul FTJ, în condițiile unei activități petro-chimice importante.

Experiența altor regiuni din UE poate fi folositoare și pentru țara noastră. România va primi 2,14 miliarde de euro din FTJ pentru a-și atinge obiectivele de tranziție climatică”, a transmis Dan Motreanu.

Europarlamentarul PNL a spus că fondurile vor fi alocate pentru șase județe din România:

„Gorj și Hunedoara - unde au loc activități de extragere a cărbunelui, Dolj, Galați, Prahova și Mureș - au industrii cu emisii ridicate de dioxid de carbon și se utilizează energie pe bază de cărbune pentru încălzire.

Banii vor fi folosiți pentru orientarea lucrătorilor afectați către noi calificări și noi locuri de muncă. Vor fi finanțate programe de formare pentru perfecționare și recalificare în vederea integrării în noile sectoare verzi. Obiectivul acestor programe este formarea a aproape 30.000 de lucrători și crearea a 11.000 de noi locuri de muncă”, a spus Dan Motreanu.

2. -imagine fara descriere- (sprijin-pentru-producatorii-romani-afectati-de-importurile-de-zahar-din-ucraina--dan-motreanu--solicitare-catre-comisia-europeana-2_27646000_85630200.jpg)

VEZI ȘI: Ajutoare de până la 300.000 de euro pentru producătorii de legume și fructe. Dan Motreanu a spus ce condiții trebuie să îndeplinească solicitanții

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel