Dan Negru a reacționat, din nou, în cazul Gheboasă

Dan Negru. Sursă foto: Facebook/Dan Negru
Dan Negru. Sursă foto: Facebook/Dan Negru

Dan Negru a reacționat, din nou, în cazul Gheboasă. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, prezentatorul TV a deplâns anonimatul în care se află Grigore Gheba, unul dintre intelectualii țării noastre, asta în timp ce Gheboasă este popular printre tineri.

„Pe cât de popular e Gheboasa generației de azi, pe atât de anonim e Gheba generațiilor trecute. Culegerile lui Gheba de matematică s-au vândut în peste 6 milioane de exemplare! ȘASE MILIOANE!!! Ar fi fost milionar în orice țară care respectă dreptul de autor!”, a transmis Dan Negru

„A scos generații de elevi la tablă și totuși nimeni nu-i mai amintește numele”

„A scos generații de elevi la tablă și totuși nimeni nu-i mai amintește numele. L-am văzut o dată prin TVR in anii ‘90. Avea peste 80 de ani, era lucid, spumos și spunea bancuri cu o mare lejeritate. Noi, ceilalți, l-am ignorat deși am fost contemporani cu el. Nu l-am vazut invitat prin emisiuni de tv, nu a fost consultant la vreun minister al educației...Nimic.

A murit în 2004 în anonimat. La înmormântare au fost vreo 30 de oameni și niciun elev. Uitat azi, Grigore Gheba e omul care a scos și generația mea la tablă!”, a scris Dan Negru pe Facebook.

Acesta nu este singurul mesaj pe care Dan Negru a ținut să-l transmită în cazul Gheboasă.

"Mesajele "gheboase" ale unor intelectuali sunt mai periculoase decât versurile unor cantăreți. La concertele BUG Mafia sau Gheboasa știi la ce versuri să te aștepți. Dar filmele intelectuale românești în care se înjură sunt o capcană, pentru că te duci la ele așteptând artă și te trezești cu înjurături. Apoi, ți se spune că ești prost și nu înțelegi arta.

Anul trecut, în centrul Timișoarei era afișul ăsta cu un joc de cuvinte obscen (mu_e). Când lumea s-a revoltat, intelectualii ne-au explicat că nu pricepem arta! Mark Twain spunea că "omul e singurul animal care roșește de rușine". Despre mesajele rușinoase ale unor intelectuali nimeni nu are curajul să vorbească... Din snobism, ca să nu părem proști când ni se spune că înjuratura e artă. Rușinea e soluția, nu cenzura!", a scris Dan Negru pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel