Dan Negru, acuzat de discriminare. Ce spune despre cea mai nouă controversă a filmelor Disney

foto: Facebook, Dan Negru
foto: Facebook, Dan Negru

După ce în presă a apărut știrea cum că în noul film "Albă ca Zăpada" nu vor mai exista pitici pentru a nu fi jignite persoanele suferinde de nanism, Dan Negru a răbufnit în online.

A rememorat un episod despre un fost student de-al său care l-a acuzat de discriminare. "Unui student la jurnalism care avea un defect de vorbire i-am sugerat să nu se îndrepte spre radio sau TV. M-a acuzat de discriminare Mi-am amintit povestea asta azi când am văzut știrea că Disney înlocuieste piticii din Alba ca Zăpada din cauza discriminării. Eu mi-am învățat lecția: dacă-mi spune un tont că 2+2=5 nu-l contrazic ca să nu-l fac să se simtă inferior, discriminat. Dacă un bâlbâit vrea să se facă crainic de radio, îl încurajez. Asta va fi lumea în care vom trăi! Evaluarea așa cum o știam nu va mai exista! Există țări în care cei obezi sunt numiți “horizontally challenged” (suprasolicitați pe orizontală). Să le spunem ălora de la Disney că cei mici ajung obezi nu din cauza discriminării ci din cauza reclamelor la fast-food, la cereale îmbibate cu zahăr și la toate alimentele nesănătoase pe care le promovează în reclame! Eu, un dinozaur învechit, le spun noilor justițiari din noua lume că e ușor să lupți pentru principii. Greu e să trăiești conform lor!" a scris Dan Negru pe profilul personal de Facebook.

                                                             

Disney a informat că în noul film "Albă ca Zăpada", o adaptare modernă a celebrului basm al Fraților Grimm, nu vor mai apărea pitici, ci... "creaturi magice". Această schimbare a fost făcută pentru a evita lezarea morală a persoanelor cu nanism. Lansarea filmului, care era inițial programată pentru 2025, a provocat deja numeroase controverse, dar Disney speră să transmită astfel un mesaj prmotor pentru incluziune și să creacsă gradul de conștientizare a discriminărilor care continuă să existe în lume la adresa oamenilor de mică statură.

Citește și Noul film "Albă ca Zăpada" nu va mai avea pitici pentru a nu jigni persoanele cu nanism

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel