O vedetă a postului Antena 1 atrage atenția asupra succesului pe care l-a avut, sâmbătă seara, o emisiune realizată în jurul personalității unuia dintre cei mai iubiți sfinți creștini, în condițiile în care "așa ceva" este de neimaginat la o televiziune din România.
"21,7% audienta a facut sambata seara la RAI UNO showul " Una voce per Padre Pio". Padre Pio a fost un calugar capucin, unul din cei mai iubiti sfinti crestini, cunoscut datorita stigmatelor lui Iisus imprimate pe trupul lui si a minunilor pe care le-a facut de-a lungul vietii. Calugarul a murit in 1968 si RAI difuzeaza "Una voce per Padre Pio" de 16 ani. Un amestec de talk-show, muzica, teledon in jurul personalitatii unui sfant. De neimaginat asa ceva la o televiziune din Romania", a scris, luni, pe contul său de socializare, Dan Negru, unul dintre cei mai de succes realizatori de televiziune din țară.
Padre Pio, omul speranței
Padre Pio (n. 25 mai 1887 – d. 23 septembrie 1968) este unul dintre cei mai cunoscuți sfinți creștini ai secolului XX, atât datorită stigmatelor, cât și datorită anumitor minuni cum ar fi levitația, despre care se spune că le-ar fi experimentat.
"Padre Pio a fost si ramane omul sperantei. De-a lungul intregii sa le existente, in mijlocul celor mai mari si mai obscure dificultati, a continuat mereu sa priveasca inainte cu optimism, incredere si iubire. Avea initiative marete si o credinta care provoca miracolele. Era un om care credea in progres (...). Viata lui privata n-a fost niciodata inrobita in fata conventiilor sau a regulilor lipsite de sens.
Era de o foarte blanda afectiune. Iubea oamenii. Plangea alaturi de cei disperati, suferea pentru ei, radea cu cei ce erau multumiti", relata angelinspir.ro.
Pe 20 septembrie 1918, în timp ce asculta confesiuni, se spune că Padre Pio a avut prima experiență a stigmatelor: rănile, durerile și sângerările în locurile ce corespund rănilor lui Iisus Hristos răstignit. Acest fenomen a continuat pe durata următorilor 50 de ani, până la sfârșitul vieții sale. Se spune că sângele ce se scurgea din aceste răni avea parfumul florilor, fenomen menționat în descrierea vieților mai multor sfinți și la care se face adesea referire prin expresia parfumul sfințeniei.
După moartea sa, faima lui Padre Pio a crescut mereu. I-au fost dedicate 200 de monumente. Are admiratori și credincioși chiar și printre protestanți, anglicani, hinduși, budiști.
Pe 16 June 2002, este canonizat de către Papa Ioan Paul al II-lea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu