Dan Negru: Toți au vorbit despre iubita fotbalistului care a cântat imnul. Nimeni nu știe că imnul Israelului are influențe românești și e scris de un basarabean

Foto: Facebook Dan Negru
Foto: Facebook Dan Negru

Dan Negru a avut un mesaj interesant azi, după calificarea României la Euro 2024, după o pauză de 8 ani ca urmare a victoriei împotriva Israelului.

România s-a impus cu 1-2 împotriva Israelului și și-a asigura biletele pentru Euro 2024 care va avea loc în Germania anul viitor. 

Din motive lesne de înțeles, ca urmare a războiului dintre Israel și Hamas, meciul s-a disputat pe teren neutru în Ungaria, la Budapesta.

Imnul Israelului a fost intonat de iubita unui fotbalist israelian, fapt ce a fost cap de afiș în presă. Însă Dan Negru amintește că imnul Israelului are influențe românești. O istorie care i-a fost mărturisită de marele actor Florin Piersic.

„Când am auzit aseară la meci imnul Israelului mi-am amintit ce mi-a povestit Florin Piersic: că versurile imnul Israelului s-au scris la Iași în 1877 de Nafatli Herz Imber. “Hatikva” îi zice ! Melodia imnului a fost scrisă tot de unul de-al nostru, de un basarabean, Samuel Cohen,născut în Ungheni.

Melodia are influențe românești pentru că basarabeanul s-a inspirat din cântecele românești “Carul cu boi”și “Cucuruz cu frunza în sus” populare în anii ăia. Toți au vorbit despre faptul că cea care a cântat imnul pe stadion e iubita unui fotbalist. Nu era mai interesantă povestea originilor românești ale imnului? Am idei vechi, nu-i așa ?”, a transmis Dan Negru.5

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel