Dan Nica: 757 milioane euro de la UE pentru România. Șase județe, zone prioritare

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Liderul Delegației PSD din Parlamentul European, Dan Nica, a anunțat că județele Galați, Hunedoara, Gorj, Dolj, Prahova și Mureş vor deveni zone de investiții prioritare din Fondul pentru Tranziție Echitabilă, conform analizei preliminare a Comisiei Europene.

Potrivit unui comunicat al PSD, transmis duminică, României îi revin 757 de milioane de euro din Fondul pentru Tranziție Echitabilă.

„Pactul Ecologic European este o oportunitate de dezvoltare și diversificare economică pentru România, în condițiile în care ne revin 757 de milioane de euro din Fondul pentru Tranziție Echitabilă, care însumează 7,5 miliarde de euro. Țara noastră e între primii trei beneficiari ai mecanismului european de susținere a trecerii la economia neutră climatic, după Polonia și Germania. Acestui buget i se vor adăuga sume importante din bugetele politicilor europene de coeziune, sociale și pentru dezvoltare regională”, a spus europarlamentarul Dan Nica.

Analiza Comisiei Europene

Acesta susține că că județele Galați, Hunedoara, Gorj, Dolj, Prahova și Mureş vor deveni zone de investiții prioritare din Fondul pentru Tranziție Echitabilă, conform analizei preliminare a Comisiei Europene privind regiunile eligibile.

Potrivit comunicatului, Dan Nica a susținut încă din 2015 în Parlamentul European crearea unui fond pentru o tranziție energetică justă, în cadrul procesului de revizuire a Directivei privind sistemul de comercializare a cotelor de emisie de gaze cu efect de seră.

„Guvernul României are responsabilitatea de a elabora în regim de urgență planuri regionale de tranziție spre economia neutră climatic, axate în special pe diversificarea economiei locale, reconversia profesională și refacerea ecologică a terenurilor afectate. Susțin propunerea Comisiei privind organizarea de programe de recalificarea lucrătorilor, crearea de oportunităţi de afaceri, încurajarea transferului de tehnologii avansate și investiții în cercetare, inovare și digitalizare”, a precizat Dan Nica.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel