Dan Puric, ”fratele mai mare” al lui George Simion. Va fi și candidatul AUR la prezidențiale? Marele anunț

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

George Simion (AUR) nu neagă o posibilă candidatură la prezidențiale a lui Dan Puric.

George Simion, președinte al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a evitat să confirme sau să infirme numele lui Dan Puric, ca un potențial candidat pentru alegerile prezidențiale din 2024, dar declară că acesta apără aceleași valori ca și el.

”Cu siguranță candidatul AUR îl va înfrânge pe candidatul PSD/PNL în turul 2, cu siguranță dl Puric nu este un creștinopat, cum a fost făcut. (...)

Noi ne bucurăm de pozițiile publice pe care Dan Puric le are. Mai aveți răbdare 24 de ore, pentru că nu voi face marele anunț înainte de data de 16 februarie, când începe cursa pentru alegerile prezidențiale în interiorul AUR.

Fiecare candidat va merge la filialele noastre, în cadrul organizațiilor locale și va solicita sprijinul”, a declarat George Simion la Realitatea Plus.

De altfel, Simion a subliniat că partidul are la dispoziție patru luni pentru a-și alege candidatul la alegerile prezidențiale, ”în interiorul AUR”, lucru care, în opinia sa, ”este o premieră în politica românească”, mai mult, ”dacă al nostru candidat va fi Dan Puric, o să înfrângă și pe Ciucă, și pe Ciolacu, de departe, pentru că Dan Puric are harul vorbirii, stăpânește limba română și poate aduce argumente în favoarea unei majorități dintre români”, a mai spus Simion.

Întrebat dacă Dan Puric ar urma să fie candidat din interiorul sau din exteriorul AUR, Simion a afirmat că ”noi suntem mai mult o stare de spirit, o mișcare, un val pentru apărarea identității creștine și a identității naționale a României, și eu mă consider coleg de cauză. Îl consider pe Dan Puric un frate mai mare care apără valorile pe care le apăr și eu, de mulți ani”, a mai spus liderul AUR.

Acum rămâne de văzut dacă Dan Puric va răspunde invitației de a solicita sprijinul AUR, dar mai ales de a candida la alegerile prezidențiale de la finalul anului, un an electoral foarte încărcat.

Citește și: Ce e important la vizita lui Marcel Ciolacu în Italia. Claudiu Târziu explică la ce se așteaptă AUR să facă premierul pentru comunitatea românească. ”Altfel, nu înseamnă nimic, piruetă politică”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel