Primarul Dan Tudorache a pus în dezbatere, în ședința de vineri a Consiliului Local Sector 1, Strategia de dezvoltare și funcționare a Serviciului Public de Salubrizare.
Documentul lansat astăzi adaptează nevoile urgente ale Sectorului 1 la Strategia de salubrizare a Primăriei Capitalei și este în deplin acord cu directivele Comisiei Europene precum și cu legislația națională în domeniul protecției mediului.
Din grijă pentru mediu și pentru sănătatea locuitorilor, în Sectorul 1 va fi pus în practică un proiect pilot de gestionare a deșeurilor. Astfel, va fi creat un serviciu public de salubrizare performant, pentru ca această zonă să devină un model de bune practici în domeniul selectării și tratării deșeurilor din oraș. Menționăm că Sectorul 1 se confruntă, în prezent, cu grave probleme de mediu generate de ineficiența sistemului de gestionare a deșeurilor.
Primarul Dan Tudorache propune Consiliului Local investiții într-un sistem eficient de colectare selectivă precum și soluții moderne pentru tratarea gunoiului. În plus, urmând modelul vest - european, deșeurile menajere vor fi tratate, pentru ca la groapă să fie depus doar materialul INERT, care nu poluează aerul capitalei.
[citeste si]
"În Sectorul 1, persoanele fizice nu plătesc ridicarea gunoiului menajer. Pentru a menține această facilitate și pe viitor trebuie să gestionăm eficient toate deșeurile. De aceea, am supus dezbaterii Consiliului Local un document cadru prin care ne asumăm implementarea unui sistem performant de colectare selectivă și tratare a gunoiului. Ne dorim ca în maxim doi ani să depozităm la gropile de gunoi doar materiale care nu miros și nu poluează aerul Bucureștiului. Totul pentru ca în Sectorul 1 să eliminăm poluarea și să creștem standardul de viață al locuitorilor", a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.
Obiectivele generale ale documentului supus dezbaterii:
➢ Îmbunătăţirea standardului de viaţă și eliminarea mirosurilor de la groapa de gunoi;
➢ Promovarea calităţii şi eficienţei serviciului de salubrizare;
➢ Gestionarea serviciului de salubrizare pe criterii de transparență, competitivitate și eficiență;
➢ Protecţia şi conservarea mediului înconjurător şi a sănătăţii populaţiei;
➢ Adoptarea normelor locale referitoare la organizarea şi funcţionarea serviciului de salubrizare;
➢ Respectarea legislației europene și a celei naționale referitoare la protecţia mediului.
Informații dspre Strategiei de dezvoltare şi funcţionare pe termen mediu şi lung a serviciului public de salubrizare în Capitală
La data de 28.04.2015, Consiliului General al Municipiului Bucureşti a aprobat Hotărârea nr. 82 privind aprobarea Strategiei de dezvoltare şi funcţionare pe termen mediu şi lung a serviciului public de salubrizare în Capitală.
Strategia de dezvoltare şi funcţionare pe termen mediu şi lung a serviciului public de salubrizare în Municipiul Bucureşti are la bază principiul "Poluatorul plătește" și are ca scop "stabilirea direcțiilor de dezvoltare a serviciului public de salubrizare în Municipiul București în perioada 2014-2030".
Consiliul General al Municipiului București stabilește și reglementează modalitățile de gestionare a salubrizării la nivel de municipiu, cu impact implicit asupra reglementărilor aferente la nivel de sector.
În conformitate cu prevederile legale în vigoare, autorităţile deliberative ale Sectoarelor Municipiului Bucureşti sunt obligate să respecte strategia de salubrizare a Primăriei Capitalei, aprobată prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu