EXCLUSIV  Dan Tudorache, reacție la blocajul din Sectorul 1. Clotilde Armand, nou scandal cu sacii de voturi: Așa ne-a făcut nouă

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Dan Tudorache speră ca tot blocajul de acum de la Biroul Electoral Sector 1 să nu fie un episod "la indigo" cu cel de acum patru ani.

Fostul primar de la Sectorul 1, Dan Tudorache, a comentat în exclusivitate pentru DC News blocajul de la Sectorul 1, mână-n mână cu acuzele lui Clotilde Armand, prilej cu care a ținut să amintească și declarațiile recente ale lui Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL. 

"Alegerile le organizează Guvernul. Clotilde, acum când a spus, se referea strict la Guvern. Dar înainte să vorbesc despre doamna Armand, vreau să vă spun ceva despre ce a declarat Rareș Bogdan în urmă cu puțin timp. A spus că nu va permite să se întâmple acum ce s-a întâmplat acum patru ani la Sectorul 1. Adică el știe ce s-a întâmplat în 2020?” a ridicat problema Dan Tudorache, care afirmă că, deși a încercat să facă toate demersurile, conducerea partidului i-a spus: "Dane, mortu' de la groapă nu-l mai întorci!". 

”Important e dacă sunt camere de luat vederi în acea încăpere unde se depozitează sacii. În momentul de față nu se știe cine manipulează sacii cu voturi. Normal ar trebui să-i ducă președinții, să-i lase în acel birou și tot ei să vină să-i ia când hotărăsc - cei din Biroul Electoral de Sector - dar tare mi-e frică să nu mai avem pe camere imagini cu persoane cu rucsaci în spate. Așa ne-a făcut nouă. A zis să închidem - reveniți mâine după 24 de ore - și după o oră și jumătate s-au întors și au intrat în Biroul Electoral de Sector că aveau Covid. Să sperăm că nu se va mai întâmpla ce s-a întâmplat în 29 septembrie 2020 când a închis secția pentru 24 de ore pentru Covid, dar ei s-au întors cu rucsacii în spate. Asta am văzut pe camere. Dar să sperăm că funcționează camerele și că nu se vor întoarce după o oră și jumătate" a spus fostul primar de la Sectorul 1.

Au apărut reacții și din alte părți

”Iată că nici în al 12-lea ceas fostul primar incompetent Clotilde Armand nu se dezminte, tergiversând în mod abuziv desfășurarea procesului de vot și încercând din nou să manipuleze opinia publică prin încercarea de renumărare a voturilor. Clotilde Armand a pierdut acest scrutin și, în manieră caracteristică, în loc să își felicite cu fair play contracandidatul pentru câștigarea poziției de primar al sectorului 1, încearcă să transforme totul într-un circ”, a spus Dan Podaru, candidat la primăria sectorului din partea Partidului Ecologist Român.

Avocatul Mircea Andrei, candidatul Partidului Conservator la Primăria Sectorului 1, susține că au fost zeci de cazuri de fraudă electorală la cele 11 secții de votare din sector. ”Este un atac la adresa democrației, iar statul nu a intervenit sau a intervenit doar formal, ca urmare avem realitatea foartre urâtă a zilei de azi, a spus Mircea Andrei. Am fost sunat că la colțul străzii s-au strâns oameni care așteaptă să vin să cumpăr voturile lor, am avut zeci de sesizări, s-au făcut rețineri, după o oră era la fel. Față de numărătoarea care nu se mai termină, se va da, probabil, o soluție, bună, rea, care va conferi o realitate foarte urâtă a acesto alegeri”, a spus Mircea Andrei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel