Curtea de Apel București a amânat, marți, pentru 6 ianuarie, judecarea contestației în anulare, depusă de omul de afaceri, Dan Voiculescu, prin care solicita anularea pedepsei de zece ani de închisoare, pe care a primit-o în dosarul privatizarii Institutului de Cercetări Alimentare.
Decizia instanței va fi definitivă.
Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghita Mateuț, a solicitat, în 11 noiembrie, ca probe, înregistrări ale ședințelor de judecată din dosarul ICA, începând cu data de 1 iulie, până la 5 august, pentru a demonstra atitudinea "vădit ostilă și abuzivă, lipsită de imparțialitate" a judecătorilor Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea. Totodată, Mateuț a mai susținut că sentința dată de cei doi magistrați, în dosarul ICA, ar conține "multiple erori" și că are deja pregătită o plângere la CEDO, informează HotNews.
Pe 8 august, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare, cu executare, pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantis, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.
Curtea de Apel București a dispus, totodată, confiscarea mai multor proprietăți, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, "care vor trece in patrimoniul statului libere de orice sarcini". Este vorba, printre altele, de imobilul teren intravilan în suprafața de 29.220,03 metri pătrați, situat în Bucuresti, sector 1, strada Garlei nr.1D și construcțiile aferente, precum și de alte două terenuri și construcțiile aferente acestora, în suprafața de 4.457 de mp și, respectiv, 3.000 de mp, ambele situate în București, sector 1, strada Garlei, nr. 1B.
Judecătorii au mai decis confiscarea imobilului, situat în șoseaua Bucuresti - Ploiesti, nr. 25 - 27, sector 1, compus din teren în suprafața de 4184,41 mp și construcție de 3.140 mp, edificată pe o suprafață construită la sol de 1986,25 mp, care vor trece în patrimoniul statului.
Totodată, instanța a confiscat de la Camelia și Corina Voiculescu aproximativ 3 milioane de lei, reprezentând contravaloarea a aproape 10 milioane de acțiuni, deținute la SC Compania de Cercetari Aplicative și Investitii SA (fosta SC ICA SA), donate de Dan Voiculescu fiecăreia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu