Dana Chera își strigă REVOLTA: Am crezut că mi se rupe sufletul în mii de bucăți și mi s-a făcut brusc frică de oameni

Dana Chera
Dana Chera

„Excludem din start că noi înșine am putea fi un număr pe foaia unora”, a transmis, marți, Dana Chera. Aflați în rândurile următoare la ce se referă. 

„Avalanșă de mesaje cu puternic impact emoțional. Într-o singură zi, sufletul nostru e inundat de trăiri de tot felul. De frică. De durere. De bucurie. De speranță. De însingurare. De dorințe revanșarde. De ură. Din nou de frică. Poate de milă. Dacă am cerne ce rămâne din toate astea, surpriză, rămân toate. Dar niciodată nu ne facem timp să înțelegem ce-i cu noi. De ce simțim puternic să plângem, să urâm, să judecăm, să sperăm.

Acum câteva zile am revăzut întâmplător o scenă din filmul „Lista lui Schindler.”

Un copil din miile de copii nenorociti de naziști în lagărele morții aleargă spre o ascunzătoare. Se împiedică, se lovește, deschide uși în podele, doar-doar reușește să scape de ofițerii criminali. Găsește o latrină. Plină! Prin gaura wc-ului, coboară în ea. Acolo, alți copii îi spun să plece că e locul lor! Ascunzătoarea lor! Șansa lor la viață!

Am crezut că mi se rupe sufletul în mii de bucăți și mi s-a făcut brusc frică de oameni. Nu era nimic din ce nu știam. Din ce nu citisem. Era însă picătura care umplea un pahar de revoltă acumulată în ultima vreme.

Numerele! În fiecare zi aud la radio NUMERE. Morții sunt numere, bolnavii sunt numere, previziunile sunt numere. Vorbim despre NUMERE ca și cum ele ar fi niște desene abstracte pe niște foi care zboară în parc. Nu mai putem cuprinde tragediile decât transformându-le în cifre seci. Fiecare om care dispare în pandemia asta e un suflet. Unul care trage după el disperarea celor care râmân. Care lasă un gol de neumplut. Care adâncește hăul lumii pe care n-o mai înțelegem fără ”google translate”. Ne pietrificăm, dragilor”, a transmis Dana Chera.

„În fiecare zi, paradoxal, suntem asaltați de mesaje cu puternic impact emoțional. Doar că vibrăm la ele din ce în ce mai puțin. Ne ccupăm timpul completând teroriile conspirațiilor cu varianta noastră de scenariu. Excludem din start că noi înșine am putea fi un număr pe foaia unora. Ăsta da scenariu! Asta da conspirație!”, a scris Dana Chera pe blogul danachera.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel