Dăncilă - întrevedere cu comisarul european pentru agricultură

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut luni o întrevedere cu Phil Hogan, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, pe agenda discuţiilor aflându-se, printre altele, şi pachetul legislativ privind reforma Politicii Agricole Comune în orizontul post 2020.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, întrevederea a oferit prilejul unui schimb de opinii cu privire la progresele înregistrate de Preşedinţia României la Consiliul UE, precum şi cu privire la dosarele rămase active pe agenda europeană curentă.

"Referitor la progresele înregistrate de Preşedinţia României la Consiliul UE, premierul român a reafirmat angajamentul ferm în sensul avansării agendei europene, în spiritul abordării unitare, coezive şi inclusive pe care România şi-a asumat-o la preluarea mandatului. În context, oficialul român a exprimat aprecierea cu privire la abordarea constructivă şi sprijinul acordat de Comisia Europeană, atât la nivel tehnic, cât şi politic, pe perioada mandatului ţării noastre", se arată în comunicat.


Dosare rămase active pe perioada Preşedinţiei României la Consiliul UE



"Din această perspectivă, cei doi demnitari au abordat stadiul negocierii celui mai important dosar legislativ european din domeniul agriculturii şi anume pachetul legislativ privind reforma Politicii Agricole Comune în orizontul post 2020", conform comunicatului.

Totodată, premierul a reconfirmat voinţa politică a României de a contribui, în calitate de deţinătoare a Preşedinţiei Consiliului UE, la obţinerea de progrese notabile pe acest dosar de importanţă deosebită, care generează sensibilităţi atât de nivel tehnic, cât şi politic pentru statele membre, fapt cu atât mai relevant în contextul negocierii de ansamblu a Cadrului Financiar Multianual 2021-2027.

"În context, prim-ministrul a reiterat faptul că Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene a depus eforturi considerabile pentru a gestiona, într-o manieră constructivă şi echidistantă, pe decursul celor 5 luni de mandat, procesul de negociere a propunerilor legislative care vor defini viitoarea arhitectură a Politicii Agricole Comune în orizontul post-2020", precizează sursa citată.

Politica agricolă comună


Comisarul Phil Hogan a apreciat progresele notabile realizate în timpul mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE, în toate dosarele legislative din domeniul agriculturii, cu precădere cele cu privire la pachetul legislativ privind reforma Politicii Agricole Comune.

"Oficialul european a exprimat, totodată, încrederea privind obţinerea de progrese notabile referitoare la acest pachet legislativ până la finalul lunii iunie 2019, atunci când se va preda ştafeta următoarei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene, respectiv către Finlanda", se mai arată în comunicat.

Întrevederea a avut loc în contextul participării oficialului european la reuniunea informală a miniştrilor agriculturii din statele membre ale Uniunii Europene.

Vezi și: Textul moțiunii de cenzură, adoptat de PNL. Orban, plan de negocieri pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel