Candidatul USR-PLUS, Dan Barna, a dispărut mai bine de o săptămână din spațiul public. De fapt, din 10 august, ziua mitingului Diaspora, la care nici nu a participat. Manevra n-a fost una rea, pentru că a dat răgaz mass-media să uite acuzațiile lui Stelian Ion, la care Barna ar fi trebuit să răspundă.
Revenirea în actualitatea politică s-a făcut, cum altfel, printr-o postare pe Facebook, în care prezidențiabilul se arată necruțător cu securiștii, minori sau majori, explică de ce s-a făcut distincție între adulții care au colaborat cu Securitatea și micii informatori bla, bla, bla.
Diversiunea reușește din cauză că presa e ușor de trimis după fentă. Dintre acuzațiile lui Stelian Ion, cea mai puțin gravă pentru publicul USR-PLUS era cea cu Securitatea. Dar pe aceasta au rostogolit-o ziarele, ca porcul dovleacul. Și, evident, la asta s-a limitat să răspundă Dan Barna.
Au rămas în umbră (și fără răspuns de la Dan Barna), adevăratele acuzații aduse conducerii USR de către Stelian Ion:
-Barna avea nevoie de sprijinul lui Cioloș pentru prezidențiale, ca urmare a fost șantajat de PLUS, care a obținut paritate în reprezentare, deși are o pondere de trei ori mai mică decât USR. Deci, PLUS practică șantajul "de doi lei", iar Barna cedează ușor, din interes personal.
- modificările din statutul alianței care îl sprijină pe Barna la prezidențiale nu sunt statutare (au fost adăugate cu pixul, peste ce s-a votat în Comitetul Politic, de către președintele Dan Barna).
-deciziile în noua formațiune-speranță sunt luate, într-un cerc restrâns, de câteva persoane, care pun pe primul plan problemele personale (candidatură, vulnerabilități) nu ale partidelor.
Parcă așa spuneau useriștii și de PSD. Iar, față de Dan Barna, în privința colaborării cu un partid mai mic, Viorica Dăncilă nu a cedat la șantaj...
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu