Danemarca a închis ancheta care viza exploziile conductelor Nord Stream care transportau gaz din Rusia în Germania. Ce decizie au luat autoritățile

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află ce decizie au luat autoritățile din Danemarca cu privire la exploziile conductelor Nord Stream.

Danemarca a anunțat luni că închide ancheta care cerceta exploziile conductelor Nord Stream care transportau gaz din Rusia către Germania în 2022.

”Bazându-se pe anchetă, autoritățile pot concluziona că a avut loc un sabotaj deliberat asupra conductelor de gaz. În același timp, se apreciază că nu există temeiuri necesare pentru a deschide proceduri penale în Danemarca”, a relatat ziarul danez Politiken, citând poliția din Copenhaga.

Anchete în mai multe țări

La începutul acestei luni, Suedia a anunțat că încheie ancheta care viza exploziile misterioase care au distrus conductele subacvatice, concluzionând că instanțele țării nu au jurisdicție în acest caz.

Mai multe țări au fost acuzate public cu diferite dovezi. Ucraina a afirmat că Rusia se află în spatele atacului, iar Polonia a sugerat, de asemenea, că Moscova este responsabilă, ceea ce Kremlinul a negat, conform POLITICO.

Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a calificat drept ”aproape absurd” faptul că Danemarca a suspendat ancheta care viza exploziile conductelor Nord Stream, potrivit agenției de știri ruse de stat RIA Novosti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel