Danemarca respinge recunoașterea statului palestinian. Ministru: Nu putem susține această rezoluție

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Parlamentul Danemarcei a respins proiectul de lege privind recunoașterea unui stat  palestinian.

Proiectul de lege privind recunoașterea unui stat palestinian a fost respins de Parlamentul Danemarcei, relatează Reuters, scrie Agerpres. Potrivit sursei menționate, ministerul de Externe al Danemarcei declarase că lipsesc condițiile prealabile pentru o țară independentă.

Alte trei țări europene, Irlanda, Spania și Norvegia, au recunoscut marți în mod oficial un stat palestinian, iar anunțul acestora, făcut săptămâna trecută, a deranjat Israelul, care a calificat acest demers drept o ”recompensă pentru terorism” și și-a rechemat ambasadorii.

Proiectul de lege danez a fost propus pentru prima dată la sfârșitul lunii februarie de patru partide de stânga.

”Nu putem recunoaște un stat palestinian independent, din simplul motiv că nu există cu adevărat condițiile prealabile”, a declarat ministrul de externe Lars Lokke Rasmussen atunci când proiectul de lege a fost dezbătut pentru prima dată în parlament, în aprilie.

”Nu putem susține această rezoluție, dar ne dorim să vină o zi în care vom putea”, a mai spus Rasmussen, care nu a fost prezent la votul de marți.

Danemarca susține că Israelul are dreptul să se apere

Danemarca a transmis, după atacul Hamas din 7 octombrie 2023 care a declanșat campania militară a Israelului în Gaza, că Israelul are dreptul să se apere, dar mai recent a îndemnat țara să dea dovadă de reținere și a susținut că trebuie să respecte dreptul internațional.

Dublin, Madrid și Oslo au prezentat decizia lor ca pe un demers menit să accelereze eforturile de a asigura o încetare a focului în războiul dintre Israel și Hamas în Gaza și au îndemnat alte țări să le urmeze exemplul.

Citește și: Franța nu recunoaște statul palestinian pentru că încă nu sunt îndeplinite anumite condiții. Declarația ministrului francez de Externe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel