Dani Oțil, despre minivacanța românilor de pe 24 ianuarie: "Dacă n-ai să le dai bani , dă-le zile libere!"

Sursa foto: Facebook Dani Otil
Sursa foto: Facebook Dani Otil

Dani Oțil a făcut un scurt comentariu legat de zilele libere de stat cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române de pa 24 ianuarie.

”Suntem într-o statistică ciudată. La zile libere pentru copii nu suntem între primii din Europa, dar la zile libere pentru adulți ne batem la locul 1. Ne place munca, domne. Și politicienilor le place mult munca. De aia ne dau multe zile libere, ca să-i voteze oamenii care lucrează în aparatul de stat, că știe toată lumea: Dacă n-ai să le dai bani, dă-le zile libere!", a spus Dani Oțil la Neatza cu Răzvan și Dani.

Patru zile libere pentru aproape jumătate din angajații României

Ziua de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, vine anul acesta la pachet cu o minivacanţă de 4 zile pentru 45% dintre angajaţii români, aceasta fiind şi prima sărbătoare naţională din noul an, arată datele unui studiu Reveal Marketing Research.

Studiul semnalează că 45% dintre angajaţi declară vor avea punte între weekend şi ziua de 24 ianuarie, în timp ce 55% se vor duce la serviciu luni. Dintre cei ce vor beneficia de minivacanţă, cei mai mulţi au primit o zi liberă din partea angajatorului (38%), în timp ce 34% vor fi nevoiţi să recupereze ziua liberă într-o altă zi, iar 28% şi-au luat o zi din concediul anual de odihnă, scrie Agerpres.

Datele mai arată că românii intenţionează să aloce, în medie, un buget de 593 lei de persoană în minivacanţă, iar tinerii cu vârste cuprinse între 18-34 ani sunt mai relaxaţi din punct de vedere financiar, menţionând o sumă medie de 740 lei.

Cei mai mulţi dintre românii care nu vor fi plecaţi în minivacanţă aleg să se relaxeze acasă. În topul activităţilor preferate ale celor 67% dintre români care nu vor pleca în minivacanţă de 24 ianuarie se regăsesc activităţile relaxante acasă, cum ar fi cititul sau vizionarea de filme/seriale (42%) - în special în cazul persoanelor de peste 55 ani (59%), urmate de ieşirile în oraş - activităţi ca ieşirile la terase, restaurante sau participarea la evenimente fiind preferate într-o mai mare măsură de tinerii între 18-24 ani (24%), în timp ce 14% declară că vor merge în vizite la prietenii sau membrii familiei din apropiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel