În ultimele zile,două persoane au murit, după ce au plonjat cu mașinile în Dâmbovița. O tânâră de 26 de ani, pe care o aștepta acasă un bebeluș de câteva luni, nu a mai avut nicio șansă, după ce a plonjat cu mașina în Dâmbovița, iar într-un alt accident, tatăl unui băiețel de opt ani a murit sub privirile copilului său.
"După aceste tragedii, mă așteptam să văd o reacție imediată a autorităților locale și a instituțiilor statului. Sunt șocat de cum se pierd în fleacuri şi certuri fără noimă. Primăria Capitalei tace. Ne mor bucureştenii. Nimeni nu este în stare să pună un parapet. Câți trebuie să mai moară ca instituțiile să-și facă treaba?
Am promis cetățenilor din sectorul 4 că, în calitatea mea de primar, nu voi sta impasibil, nici atunci când astfel de situații nu sunt în atribuțiile noastre, dar se petrec în zona de care răspundem. Nu putem să stâm cu mâinile în sân până când se va produce următorul accident. Nu contează pe raza cărui sector sau localitate de întâmplă tragedia", a scris Daniel Băluță, primarul sectroului 4 București pe pagina sa de Facebook.
Pe Splaiul Unirii, atât către sensul spre București, cât și pe sensul spre Glina, sunt kilometri întregi unde malurile Damboviței nu sunt asigurate în niciun fel.
De ani de zile lipsesc gardurile de protecție sau parapeții, însă autoritățile nu au remediat neregulile, deși s-au produs multe accidente, în urma cărora mașinile au ajuns în apă.
Lipsa acestor sisteme de protectie le-a anulat orice șansă la viață tinerei de 26 de ani și tatălui unui copil de 8 ani.
[citeste si]
"Am citit cu uimire comunicatul venit de la Primăria Capitalei care, în loc să-și ceară iertare și să rezolve în aceeași zi problema, susține că acel accident nu ar intra în raza lor de acțiune. Dar alte accidente intră? "Până la limita administrativă a Bucureștiului, zona este în administrarea PMB, prin administrația străzilor. De la graniță, intră în administrarea apelor române și a autorităților locale din Ilfov" - a transmis Primăria Capitalei, într-un comunicat.
Numai că cei de la Apele Române îi contrazic pe cei de la Primăria Capitalei:"Exista din 1987 un Decret de preluare a râului Dâmbovița de către Primăria Generală a Municipiului București. În cadrul acestui proiect, la capitolul "lucrări colaterale, amenajarea râului Dambovița", apare specificat faptul că jardinierele și gardul aferent intră în administrarea Primăriei Generale."
Fac un apel la primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava,să ia în serios problema şi să lămurească urgent situația, să impună măsurile necesare și să le comunice cetățenilor.
Tragediile se pot repeta", a scris primarul sectroului 4, Daniel Băluță pe pagina de Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu