Sectorul 4. Un număr de 20 de noi astfel de spații sunt deja finalizate și folosite minim 12 ore pe zi.
O analiză publicată astăzi de Institutul Aspen România privind educația fizică și practicarea sportului în țara noastră arată că 90% dintre adolescenți petrec peste 8 ore în fiecare zi în fața televizorului, pe internet ori angrenați în jocuri video. Datele au fost prezentate în cadrul conferinței „Soluții pentru o Românie Sănătoasă și Sportivă", eveniment la care Primăria Sectorului 4 a fost reprezentată de Primarul Daniel Băluță la Camera de Comerț și Industrie a României.
Edilul le-a vorbit organizatorilor și participanților la această conferință despre programul autorității locale a sectorului 4 privind modernizarea și dezvoltarea infrastructurii sportive, pornind de la amenajarea de terenuri de sport în parcuri, între blocuri ori în curțile școlilor. Programul, gândit pentru perioada iunie 2016 - iunie 2020, este deja implementat în proporție de peste 30% și se traduce simplu, prin amenajarea în Parcul Lumea Copiilor a peste 20 de terenuri de sport moderne, de nivel european. Aceste terenuri sunt dedicate fotbalului, baschetului, voleiului și tenisului, iar în preajma lor există și spații rezervate tenisului de masă. În toate aceste spații destinate vieții sănătoase, bucureștenii au acces liber pe toată perioada zilei și chiar seara târziu, datorită instalațiilor de nocturnă de care dispun terenurile.
În plus, au fost deja demarate lucrările de reabilitare și construire a alte 37 de terenuri de sport aflate în curțile școlilor, de care vor beneficia nu doar generații întregi de elevi de toate vârstele, ci și toți locuitorii din zonele adiacente fiecărei școli în parte. Aceștia vor avea acces gratuit la aceste terenuri, după ce elevii încheie cursurile zilnice.
Bazin semiolimpic, unic în Sectorul 4
O altă investiție foarte importantă vizează Școala nr. 190 din sector și va consta în construirea unui BAZIN DE ÎNOT. Proiectul bazinului SEMIOLIMPIC este UNIC ÎN SECTOR și, cu siguranță, va deveni în câțiva ani o adevărată pepinieră pentru înotul românesc și pentru polo-ul pe apă.
„Referitor la dezvoltarea infrastructurii sportive, înțeleg rolul și importanța acesteia dintr-o triplă postură, cea de părinte, cea de primar și cea de medic. Toate mă determină, atât din punct de vedere profesional, cât și uman, să empatizez cu oamenii, să fiu alături de nevoile lor. Nu putem avea o populație sănătoasa fără mișcare și sport, de aceea, una dintre axele prioritare dezvoltate strategic de la începutul mandatului meu a fost crearea de noi baze sportive și reabilitarea celor vechi, existente în Sectorul 4, atât în parcuri, cât și în școli. Din nefericire însă, tot ceea ce s-a creat până acum pe acest subiect deosebit de important pentru comunitatea sectorului 4 a însemnat consum de resurse financiare ale Consiliului Local și ale Primăriei Sectorului 4. E trist că nu există, până în prezent, o implicare din partea sectorului privat, din partea corporațiilor. În acest sens, doresc să invit orice instituție interesată în dezvoltarea unor parteneriate, sau a unor proiecte în sistem public-privat, necesare și dedicate cetățenilor, să ni se alăture în demersurile noastre de modernizare și dezvoltare a acestei arii administrative, în toate domeniile prioritare: învățământ, infrastructură, servicii și sport. Cu siguranță, având și sprijinul investitorilor privați, vom putea, în viitor, nu doar să ridicăm standardul de viață al locuitorilor Sectorului 4, ci și să îmbunătățim din punct de vedere economic și estetic, orașul în care trăim", a declarat în cadrul conferinței Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News