Daniel Băluță anunță ”construcția unui aeroport” în sudul Capitalei. Val Vâlcu amintește de episodul cu Ludovic Orban, când era la Transporturi. ”E un pic alta știrea”

captură video
captură video

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a anunțat că va fi construit un nou aeroport. Jurnalistul Val Vâlcu a făcut o remarcă în acest context. 

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a anunțat, la inaugurarea oficială a Parcului Tudor Arghezi, că va fi construit un nou aeroport. Acesta ar urma să fie construit în colaborare cu Consiliului Județean Giurgiu.

"Este important să crește infrastructura orașului, este obligația noastră să creștem infrastructura de spații verzi, este obligația noastră să generăm infrastructură de calitate pentru că aici în urmă cu cinci ani de zile existau încă străzi de pământ, încă străzi fără canalizare. Aveam o lipsă a unităților educaționale și era normal să răspundem ritmurilor de dezvoltare pe care această zonă îl are. 

Aș vrea să închei anunțându-vă două lucruri extrem de importante. Tocmai pentru că astăzi este Ziua Bucureștiului și pentru că este normal să ne raportăm la prezent și discutăm astăzi despre Parcul Tudor Arghezi, vreau să vă informez că astăzi am bătut în cuie împreună cu președintele Consiliului Județean Giurgiu cel mai nou proiect de infrastructură pe care îl vom derula în jurul Capitalei, proiect de infrastructură menit să echilibreze decalajul major de dezvoltare între nordul orașului și sudul orașului.

Este vorba despre construcția unui aeroport pe care comunitatea noastră, a celor din Sectorul 4, împreună cu Consiliul Județean Giurgiu îl vor realiza împreună, iar această asociere în cursul săptămânii viitoare va căpăta și forma documentelor. În următoarea lună vom avea posibilitatea să semnăm inclusiv realizarea studiilor de pre-fezabilitate și fezabilitate.

Așa cum v-am obișnuit, aceasta nu este doar o promisiune, ci este o certitudine pentru noi toți cei care trăim aici că viața noastră trebuie să crească din punct de vedere calitativ, că trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a atrage cât mai multe investiții aici pentru că aici din păcate nu s-a investit și scopul pe care îl am și sunt convins că nu doar eu, acela de a crea cât mai multe locuri de muncă bine plătite pentru oamenii din comunitatea aceasta și nu numai. Bucureștiul merită o dezvoltare pentru că în actuala anvelopă nu mai încape pur și simplu. Trebuie o infrastructură de calitate în acest sens, trebuie să investim", a spus Daniel Băluță.

Val Vâlcu corectează anunțul: Nu anunță un aeroport, ci un studiu

Jurnalistul Val Vâlcu a remarcat nu doar titlurile care fac înconjurul presei, dar și anunțul electoral al edilului: ”Sunt titluri în presă care spun că primarul Băluță anunță construcția unui aeroport în sudul Capitalei, Sectorul 4. E un pic alta știrea... că primarul Băluță anunță un studiu de pre-fezabilitate și fezabilitate. Nu anunți că voi face un aeroport și să vedem ce spune studiul de fezabilitate, că atunci pornești de la premisa că studiul spune ce vrei tu. De ce-l mai faci? Poate spune că nu e rentabil. Singura certitudine e că face un studiu”.

La fel a făcut și Ludovic Orban

Val Vâlcu amintește că a mai fost un astfel de anunț făcut de Ludovic Orban, ca ministru al Transporturilor, care dădea și localitatea în care urma să se construiască. ”A avut un singur efect: au crescut prețurile terenurilor, singurii câștigători fiind cei care locuiau în zonă” a spus Val Vâlcu. El remarcă anunțul electoral al lui Daniel Băluță, precizând că până la alegeri nu ar fi gata studiul menționat de edil. 

În 2008, Ludovic Orban declara: ”Aeroportul din sudul Capitalei ar putea fi construit în zona localității Adunații Copăceni, la aproximativ doi kilometri de centura acestei localități”. ”Cel mai probabil, aeroportul va fi construit spre Adunații Copăceni, la aproximativ doi kilometri de centură, cum se vine dinspre București, pe partea dreaptă”, a precizat ministrul Transporturilor de la acea vreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel