Daniel Breaz anunţă dotări noi la Facultatea de Drept din UAB

Facebook Daniel Breaz
Facebook Daniel Breaz

Daniel Breaz, rectorul Universităţii Alba Iulia, anunţă dotări noi pentru Facultatea de Drept din Universitate, cu ajutorul cărora studenţii vor putea pune mai uşor cunoştinţele în practică. 

"Sunt bucuros să anunț faptul că, începând cu noul an universitar, studenții Facultății de Drept și Științe Sociale din cadrul UAB vor beneficia de dotări noi, cu ajutorul cărora vor învăța să transpună în practică regulile procesuale însușite în cadrul cursurilor și seminariilor de specialitate din programa școlară.

Clinica juridică, așa cum este definit conceptul pe care l-am implementat în cadrul UAB prin proiectul POCU 626/6/13/131605 „Stagiul de Practică primul pas spre primul job”, va transpune structura și activitatea fiecărui compartiment al instanțelor judecătorești, circuitul documentelor și al dosarelor începând cu data primirii-înregistrării și până la data soluționării definitive a cauzelor. În cadrul „Clinicii juridice” vor fi programate periodic simulări de procese la care studenții vor fi participanți direcți, asumându-și atribuțiile și calitățile procesuale similare celor reale.

Consider că această nouă facilitate va permite studenților să deprindă limbajul juridic adecvat, îi va învăța să depună concluzii în calitate de magistrat - procuror sau de avocat, să soluționeze cauze din poziția de magistrat - judecător sau să întocmească și să redacteze acte care intră în atribuțiile personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor de judecată (grefieri).

Clinica juridică din cadrul UAB devine, astfel, liantul atât de necesar dintre studenți-mediul profesional, cu scopul de a susține procesul educațional și de a forma practicieni competenți", a scris Daniel Breaz pe Facebook. 

Învățământul din România este mult mai de calitate decât cel din unele „universități de cartier” din Marea Britanie, Germania sau Franța

„În România se oferă un învățământ de mult mai bună calitate decât multe alte universități chiar și din țări care se consideră a fi mai dezvoltate decât noi. Să știți că sunt universități de cartier și în Marea Britanie și în Germania și în Franța care nu se ridică la nivelul unor universități din România. «Atractivitatea» pentru a merge undeva afară este încă destul de mare”, a mai spus rectorul universității.

De ce să plătească tinerii taxe exorbitante de mii de euro anual când pot alege să studieze la noi în țară pe bani puțini

„O bună pregătire putem să facem și în România. Afară se plătesc taxe exorbitante de mii de euro pe an și pregătirea nu este ca într-o universitate din România unde plătești 500-600 euro pe an. Asta voiam să spun, banii din taxe reprezintă o sumă destul de mică pentru universități”, a continuat el, explicând că suma respectivă se ridică la 5-6% din veniturile anuale totale. „Noi trăim din calitate, trăim datorită faptului că avem o cerere pe piața muncii, avem locuri subvenționate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel