Daniel Buzdugan a mers la cules de leurdă.
Publicitate
Daniel Buzdugan a mers la cules de leurdă și a vorbit ulterior despre beneficiile acestei plante. Cunoscutul om de radio a spus că obișnuiește să mănânce leurda în salată.
"Am fost azi la cules leurdă; este plină pădurea. Planta asta delicioasă eu o mănânc salată, cu ulei de dovleac, lămâie și cu sare de mină, neiodată și totu-i perfect.
Beneficii:
* scăderea tensiunii arteriale;
* reducerea nivelului de colesterol;
* inhibarea agregării trombocitelor - prin urmare ar putea contribui la prevenirea formarii cheagurilor de sânge;
* creșterea fluidității membranei - influențează libertatea de mișcare a lipidelor si a proteinelor la nivelul membranei celulare.
* poate inhiba proliferarea celulelor canceroase.
* reduce riscul de ateroscleroza, infarct miocardic și accident vascular cerebral.
* totodată, are și efect detoxifiant asupra organismului uman", a scris Daniel Buzdugan pe pagina sa de Facebook.
Leurda (Allium ursinum), cunoscută și sub denumirea de usturoi sălbatic sau usturoi de primăvară, este bogată în diverse substanțe nutritive, inclusiv vitamine și minerale. În ceea ce privește vitaminele, leurda conține în special:
- Vitamina C: Leurda este o sursă bună de vitamina C, un antioxidant puternic care ajută la întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății pielii.
- Vitamina A: Leurda conține și vitamina A, importantă pentru sănătatea ochilor, a pielii și a sistemului imunitar.
- Vitamina K: Această vitamină este esențială pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor.
În plus față de aceste vitamine, leurda conține și o serie de minerale și compuși bioactivi benefici pentru sănătate, inclusiv calciu, magneziu, fier și sulf, scrie Chat GPT.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu