EXCLUSIV  Daniel Cristea-Enache lansează cartea Scriitori din Basarabia. Alex. Ștefănescu i-a elogiat munca/ VIDEO

În cadrul emisiunii Cultura pentru toți, criticul literar Daniel Cristea-Enache a vorbit despre cartea Scriitori din Basarabia, care îi poartă semnătura și care va fi lansată, sâmbătă, 1 iunie, ora 12, la Bookfest. Pe lângă autor, vor vorbi despre carte Daniela Zeca-Buzura, Adrian Cioroianu, Mircea V. Ciobanu. 

Alex. Ștefănescu: „Este prima carte serioasa dedicata acestui subiect!” 

Reputatul critic Alex Ștefănescu a apucat să scrie că „este prima carte serioasa dedicata acestui subiect, fiind scrisa cu spirit critic, rigoare științifica si talent literar”. Si tot el: „Dar mai mult decât orice impune respect înaltul profesionalism al comentariilor critice, combinație de bun-gust intre sobrietatea unui curs universitar si dezinvoltura publicisticii literare. Profesionalismul actului critic este o forma de politețe fata de literatura din Basarabia. Adevărata forma de politețe.”

Cuprinsul cărții include studii despre prozatorii Ion Druta si Vladimir Besleaga; despre poetii Grigore Vieru, Eugen Cioclea, Grigore Chiper; despre literații mai tineri precum Dumitru Crudu si Liliana Corobca, dar si despre importanți scriitori romani cu origini basarabene: A. E. Baconsky, Leonid Dimov, Emil Brumaru, Paul Goma, Gheorghe Grigurcu. O privire din interiorul literaturii romane, contextualizând fără concesii frățești și fără discriminare opera acestora in registrul comun al literaturii romane.

Cartea este destinata in primul rând celor care se interesează de istoria literaturii romane pe dimensiunea ei basarabeana, tineretului studios, profesorilor, cercetătorilor literari, dar si celor pasionați de literatura: producători sau consumatori ai ei", a scris pe copertă Alex Ștefănescu, nu cu mult timp înainte de dispariția sa. 

Mai multe opinii avizate din domeniul literar consideră că Daniel Cristea-Enache a devenit cel mai important critic literar, după dispariția lui Nicolae Manolescu.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel