Daniel Dragomir face dezvăluiri referitoare la mandatele de ascultare/urmărire din partea SRI. Într-o conferință de presă, fostul ofițer SRI a declarat că a existat un mandat de ascultare/urmărire din partea SRI pentru 80 de persoane din conducerea statului, principalul vizat în acest dosar a fost președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.
În prioada 4 iulie - 6 noiembrie 2014, o serie de oameni politici s-au aflat sub un mandat de interceptare strict, care avea în vedere verificarea aspectelor pe care le desfășoară în campania electorală, a declarat Daniel Dragomir, vineri dimineață.
Acest mandat, care cuprinde, printre altele, interceptarea comunicațiilor, dar și cele video, audio, a persoanelor, localizare, urmărire prin mijloace tehnice, fiind un mandat care are peste 80 de persoane ca ținte.
Mandatul, care este dat de colonelul Valentin Șelaru, judecător la ÎCCJ, se încheie pe data de 6 noiembrie 2014. Mandatul, luat într-un dosar deschis în 2013, în baza unei sesizării a Guvernului Ponta, se referă la fapte din anii 2.000. Din acest dosar s-a desprins mai târziu dosarul Microsoft.
Acest dosar se referă la acte de poliție politică împotriva conducătorilor politici ai țării. Printre cele 80 de persoane se află Călin Popescu Tăriceanu, Vasile Blaga, Ecaterina Andronescu, Varujan Pambuccian Radu Stroe, Eugen Teodorovici, Ioan Rus, Mihnea Costoiu, Borbely Karol, Eneche Jiru, Dan Nica, generalul Toma Zaharia, Marian Săniuță, consultantul Bogdan Teodorescu, Vlad Moisescu, Sebastian Vlădescu, Ioan Moraru, Gabriel Berca, Daniel Funeriu, Valerian Vreme, Cătălin Harnagea, Bogdan Chirieac, Alexandru Bitner, Tiberiu Urdăreanu și Irina Socol.
Mandatul s-a întins pe 6 luni. S-a discutat despre sufrageria lui Oprea! În 2014 în funcțiile de răspundere ale statului român se aflau aceiași oameni ca în 2009. Să fie acesta răspunsul la poziția oficială a președintelui Iohannis din discursul de la 1 Decembrie?
[citeste si]
Astăzi, 22 decembrie, acum 28 de ani, ni s-a vândut o himeră. Himera democrației și a libertății, iar astăzi, după 28 de ani, că de fapt Securitatea nu a murit acum 28 de ani, că Securitatea este în tot și în toate. Imaginați-vă cum ar fi arătat alegerile prezidențiale sau alegerile parlamentare în România dacă Securitatea nu s-ar fi implicat. Vedem aici implicarea Securității 2.0 într-o perioadă de campanie electorală.
Din datele pe care le dețin, și din câte știți, nimeni nu a îndrăznit să le pună la îndoială, în perioada campaniei electorale din 2014 au existat echipe operative mixte, DNA-SRI care s-au ocupat de aceste ținte, iar după cum vedeți, aceste ținte cuprind toate partidele politice din România, cu excepția USR, și cred că știm de ce.
Gândiți-vă cum ar fi arătat această țară și gândiți-vă că trebuie prin eforturile noastre, ale tuturor, să înțelegem și să devoalăm implicarea DIICOT, a SRI, a DNA, MAI și a altor instituțiilor de forță în campaniile electorale. Românii nu au fost lăsați să voteze, românilor li s-au încercat să li se transmită ce să voteze. Este momentul ca acest lucru să se încheie, a declarat fostul ofițer SRI în cadrul unei conferințe de presă ținute vineri dimineață, la 28 de ani de la victoria Revoluției din 1989.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News