Daniel Fenechiu, Membru Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, Senatul României, a participat la evenimentul de tip masă rotundă cu tema "Siguranță rutieră și asigurări auto. Lecțiile ultimilor ani. Ce e de făcut?", organizat de către DC Media Group.
Daniel Fenechiu susține că sistemul din Anglia poate rezolva problema poluării și a circulației în București.
„E nevoie de prevenție, e nevoie de fermitate, e nevoie de efect punitiv în povestea asta, dar dacă am merge pe sistemul din Anglia am mai rezolva o problemă. Am rezolva problema poluării, problema circulației în București. Probabil că ar fi 200 de mașini, nu ai mai face până în centru o oră jumătate, ai face 10 minute.
Dacă mergi pe 10 puncte la 4 ani de zile, cred că de la masa asta, nu știu câți conducem, dar probabil că foarte puțini ar mai avea carnet în momentul ăsta, că legea s-a aplicat de 2 ani, nu de 4.
Cred că e nevoie și de puțin echilibru pentru că nu întotdeauna faptul că vrei să faci bine generează efecte pozitive.", a spus Daniel Fenechiu.
Analistul politic Bogdan Chirieac nu este de acord cu această măsură și susține că România nu se poate compara cu Marea Britanie din punct de vedere al infrastructurii rutiere.
„Departe de mine de a avea cunoștințele necesare așa cum au distinșii invitați, dar ideea de a înrăutăți și mai mult, de a îngreuna și mai mult posibilitatea de a menține permisul de conducere, mie nu mi se pare în regulă fiindcă Marea Britanie presupun că are o infrastructură rutieră excepțională, în orașe marcajele sunt foarte clare, spre deosebire de București, nu vorbim de alte zone unde sunt foarte multe lucruri care sunt la mica înțelegere.
Despre infrastructura rutieră nu avem ce să vorbim și cred că mai trebuie să țineți seama, în dorința asta de a sancționa, de a sancționa, de a sancționa, pe care o văd la unele guverne din această țară, vă semnalez faptul că nu există, de pildă în Ilfov, care este un cartier al Bucureștiului, împreună avem aproape 4 milioane de locuitori, nu există mijloace de transport.
A lua permisul de conducere unui cetățean de acolo înseamnă să îi interzici dreptul la muncă. Poate că are o familie cu 3 copii, s-a mutat în Ilfov că e locuința mai ieftină sau poate are grădină. Deci când dorim să luăm permisul omului cu orice preț, să ne gândim și la acest aspect. Nu are cu ce să meargă la serviciu. Mie mi se pare important și lucrul acesta. Adică nu doar sancționarea șoferilor cu orice preț este o soluție. Cred că și statul are obligațiile sale pe care nu le-a îndeplinit de câteva decenii.”, a spus Bogdan Chirieac.
Daniel Fenechiu susține că, într-o singură zi, a fost oprit de polițiști de două ori și a fost penalizat, rămânând cu mai puțin de 7 puncte.
„Da, domnule Chiriac. Eu vă spun că în momentul când a fost prima zi când s-a aplicat chestia cu punctele veneam să mă întâlnesc cu Marian Neacșu. Într-adevăr mă grăbeam, era extrem de aglomerat și am reușit performanța ca de undeva din zona Victoriei până la Palatul Parlamentului, cu două opriri, să plec cu mai puțin de 7 puncte: una că nu aveam centură și vorbeam la telefon, a doua pentru că vorbeam la telefon. Deci pe o distanță de 4km, exact în prima zi. Nu a existat ideea de prevenție. M-au oprit.", a spus Daniel Fenechiu la evenimentul de tip masă rotundă cu tema "Siguranță rutieră și asigurări auto. Lecțiile ultimilor ani. Ce e de făcut?", organizat de către DC Media Group.
VEZI ȘI: EXCLUSIV Inițiativă din sala de recuperare: fondul de garantare pentru victimele accidentelor rutiere. Roșu, BAAR: Personal, nu sunt de acord/ Cazanciuc: În viața reală, problema este a vinovăției https://www.dcnews.ro/initiativa-din-sala-de-recuperare-fondul-de-garantare-pentru-victimele-accidentelor-rutiere-rosu-baar-personal-nu-sunt-de-acord-cazanciuc-in-viata-reala-problema-este-a-vinovatiei_939042.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News