EXCLUSIV  Daniel Fenechiu răspunde acuzațiilor din PNL că a primit legea ”Iohannis - senator” de la un consilier prezidențial

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, îi răspunde lui Viorel Cataramă, membru PNL, într-o declarație pentru DC News, după acuzele lansate că a primit proiectul de lege ”Iohannis - senator” chiar de la un consilier prezidențial.

Citește și articolul - Klaus Iohannis anunță că nu se vrea senator. Val de reacții de la ”Mulțumim, Doamne!” la întrebări pentru ”rege”

Viorel Cataramă, membru PNL, a declarat, vineri, la Antena 3 CNN, faptul că proiectul de lege "Iohannis - senator" a fost primit de Daniel Fenechiu, liderul grupului parlamentar PNL din Senat, de la Palatul Cotroceni, de la un consilier prezidențial. Prin urmare, l-am contactat pe Daniel Fenechiu, pentru a ne spune care este opinia sa, cu privire la acuzațiile grave lansate, chiar din interiorul PNL.

"Ca să fie cât se poate de clar! Nu am avut nicio discuție cu nimeni de la Cotroceni, nici cu președintele Klaus Iohannis. Proiectul de lege a pornit din Partidul Național Liberal! Faptul că există speculații, că există oameni care aruncă diverse chestiuni și teorii... m-am învățat cu aceste lucruri. Dar vă dau cuvântul meu de onoare că nu am avut nicio discuție, nici cu președintele sau cu altcineva de la Cotroceni!", a spus Daniel Fenechiu, pentru DC News.

Proiect de lege făcut cu dedicație pentru Klaus Iohannis?

Cu privire la acuzațiile grave, care spun că proiectul de lege "Iohannis - senator" este cu dedicație pentru președinte, Daniel Fenechiu a spus:

"Am spus-o cât se poate de clar. Această lege rezolva a treia perspectivă de posibilitate a președintelui de a candida. Deci, președintele putea candida, în cazul în care își dădea demisia, dar este clar că nu își va da demisia. Apoi, putea candida ca independent, respectând regulile candidaților independenți. A treia posibilitate era să candideze pe o listă de partid, cum s-a întâmplat și acum 20 de ani, și acum 28 de ani. Deci, noi asta am avut în vedere. Mă surprinde că sunt oameni care vorbesc, dar este o inițiativă mai veche, din primăvară, doar că i s-a dat drumul, într-adevăr, târziu!".

Citește și articolul - Klaus Iohannis ar fi luat o decizie fermă din SUA, după ce PSD l-a lăsat fără scaun de senator: Scoate PNL de la guvernare? - SURSE

"Nu este o temă făcută de Daniel Fenechiu... nu depunem proiecte de capul nostru, ci în consonanță cu regulile din PNL"

"Nu este o temă făcută de Daniel Fenechiu. Proiectul era de 5 luni. Eu, politic, l-am asumat ca lider al grupului parlamentar PNL din Senat. Domnul Cataramă poate spune ce dorește, însă eu spun că este o aberație. Nu poate cineva de la Cotroceni să îmi dea mie un proiect și eu să îl depun fără să consult conducerea partidului. Oamenii care mă cunosc știu că tot timpul am fost un soldat disciplinat, întotdeauna m-am consultat cu conducerea partidului, indiferent cine a fost la conducere. În concluzie, tot ceea ce s-a întâmplat la grupul parlamentar PNL la Senat a fost în consonanță cu respectarea regulilor statutare, nu depunem proiecte de capul nostru", a mai spus Daniel Fenechiu, pentru DC News.

Citește și articolul - Ultimă oră! Ce se întâmplă cu intrarea României în Schengen terestru dacă iese PNL de la guvernare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel