Daniel Funeriu: 111.125 de absolvenți au luat bacalaureatul. Rata de promovabilitate a fost de 53 % la ambele sesiuni

funeriu
funeriu

Rata de promovabilitate la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat a fost de 16,06% din numărul candidaţilor înscrişi, a anunţat ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, într-o conferinţă de presă susţinută, marţi, la sediul MECTS.

El a anunţat că numărul celor care au promovat examenul de bacalaureat este de 111.125, această cifră urmând să fie corectată după soluţionarea celor 20.019 contestaţii.

De asemenea acesta a precizat că promovabilitatea la cele două sesiune ale bacalaureatului a fost de 53 la sută.

Ministrul a dorit să sublinieze că şi anul viitor condiţiile în care se vor susţine examenele de maturitate vor fi la fel de severe ca şi cele din acest an.

"Realitatea acestui bacalaureat obligă la consecvenţă şi vă asigur că şi anul viitor condiţiile de examen vor fi corecte. De asemenea, realitatea acestui bacalaureat obligă la acţiune. Prin aplicarea Legii educaţiei naţionale vom pune în practică inclusiv o serie de măsuri pe termen scurt care sunt menite a ameliora situaţia existentă. Vom face publice aceste măsuri cu ocazia începerii anului şcolar după ce vom face toate prelucrările de rigoare cu inspectorii şcolari generali", a declarat Daniel Funeriu.

Analizănd cifra oficială a absolvenților cu diplomă de bacalaureat față  de numărul de locuri scoase de universitățile de stat și cele particulare, se constată că abia se pot ocupa locurile din învățământul de stat. Pentru facultățile particulare, care scoteau absolvenți pe bandă rulantă, acest  lucru nu poate fi catalogat decât ca un dezastru. Practic, aceștia vor fi nevoiți să pună obloanele la o parte din facultăți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel