Daniel Horodniceanu, scandal cu poliţiştii. Bogdan Chirieac: Reacţie de om nervos, dar eu am altă întrebare. Sindicatele s-au grăbit un pic

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Daniel Horodniceanu, fost procuror şef DIICOT şi actual vicepreşedinte CSM, a fost înregistrat în timp ce ar fi încercat să intimideze doi agenţi de poliţie care l-au oprit în trafic, folosindu-se de greutatea funcţiei ocupate. Analistul politic Bogdan Chirieac vine cu o întrebare extrem de importantă în tot acest scandal şi aruncă mingea în curtea Poliţiei Rutiere. 

"E o reacţie de om nervos, care probabil avea multă treabă, iar Poliţia l-a oprit fără să fi încălcat legea. După care au apărut toate lucrurile astea, din care reiese că procuratura din România ar fi deasupra legii. Şi este deasupra legii, fie vorba între noi, pentru că nu există modalităţi de sancţionare a magistraţilor din ţara noastră. 

Dar eu am altă întrebare la toată această chestie. Cum a ajuns înregistrarea în spaţiul public? Pentru că avem legislaţie privind GDPR, dacă intri pe un site trebuie să dai acordul ca să primeşti publicitate sau nu. Iar aici, o înregistrare care privea un poliţist în exerciţiul funcţiunii şi un magistrat a apărut în spaţiul public. A, dacă înregistrarea era dată direct la Inspecţia Judiciară, la DNA sau DIICOT, da, era în regulă, era de la instituţie la instituţie. Dar cum a apărut în spaţiul public nu înţeleg, pentru că a încălcat toate normele", a punctat Bogdan Chirieac. 

Daniel Horodniceanu susţine că nu a fost înregistrat cu un body-cam, ci un dispozitiv separat, şi acuză chiar că a fost provocat de cei doi agenţi de poliţie (VEZI AICI MAI MULTE). 

"Nu ştiu cu ce a fost filmat, cameră ascunsă sau nu. Normal ar trebui ca autorităţile statului să deceleze lucrurile acestea, pentru că Poliţia nu te înregistrează cu camere ascunse, ci cu camere oficiale, că e body cam, înregistrare de la radar sau înregistrarea de pe stâlpul de pe stradă, sunt acreditate, oficiale, nu suntem la mafie", a mai precizat Bogdan Chirieac. 

Se cere demiterea lui Horodniceanu. Chirieac: Pe ce acuzaţii? 

Sindicatele cer demiterea lui Daniel Horodniceanu din funcţia de vicepreşedinte CSM, iar Inspecţia Judiciară a lansat deja o anchetă pentru a vedea dacă legea a fost încălcată. 

"În afară de această discuţie, care are probleme ce ţin de mentalitatea domnului Horodniceanu, nu ştiu care e încălcarea legii. Înţeleg că nu a încălcat regulile de circulaţie, înţeleg că Poliţia Rutieră nu avea dreptul să dea această înregistrare în spaţiul public. Deci sindicatele s-au grăbit un pic să ceară demiterea lui Horodniceanu din magistratură. Deci pe ce acuzaţii se întâmplă asta? În rest, că procurorii sunt trufaşi şi noi îi ajutăm să fie aşa, deşi rezultatele nu sunt spectaculoase... Şi Poliţia Rutieră are destule bube în cap. Spre exemplu, de ce Poliţia Rutieră nu a dat şi înregistrările cu cei doi poliţişti arestaţi de DNA pe Dorobanţi că luau şpagă? Cei care i-au oprit pe Mircea Geoană şi pe Gigi Becali fără temei. Acolo nu au simţit nevoia să dea înregistrările", a concluzionat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel