Daniel Morar nu poate fi consilier la CSM. Vezi de ce

viorica-costiniu
viorica-costiniu

Viorica Costiniu, preşedintele de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România, susţine că Daniel Morar nu poate fi consilier la Consiliul Superior al Magistraturii,  pentru că nu există baza legală pentru o asemenea acţiune.

"Hotărârea prin care CSM poate angaja un consilier a fost suspendată. (...) Ca atare, nu există bază legală care să permită angajarea de către CSM a consilierilor", a declarat Viorica Costiniu, vineri, la emisiunea "100 de minute" de la Antena 3.

 Consiliul Superior al Magistraturii a decis, vineri, încetarea detaşării lui Daniel Morar în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al PICCJ începând din 15 aprilie, dată de la care va fi consilier al preşedintelui CSM, Oana Schmidt Hăineală, până la preluarea funcţiei de judecător la CC.

 Totodată, Secţia pentru procurori a CSM a decis detaşarea lui Daniel Morar în funcţia de consilier al preşedintrelui CSM, începând din 14 aprilie, pe o perioadă de şase luni. Decizia a fost luată la solicitarea preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt Hăineală, în baza articolului 58, alineatul 1 din Legea 303/2004 şi articolului 40, alineatul 1, litera a din Legea 317/2004.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel