Daniel, tânăr rătăcit pe traseul Piatra Arsă – Poiana Stânii. Șef Salvamont: Sunt urși în zonă

Foto Pexels
Foto Pexels

Salvamontiştii din Sinaia caută, duminică, un turist care s-a rătăcit pe un traseu.

Turistul a sunat sâmbătă seară, după ora 21:20, anunţând că s-a rătăcit pe traseul Piatra Arsă-Poiana Stânii şi că nu mai ştie cum să coboare de pe munte, a declarat şeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu. Ulterior, salvatorii nu au mai putut să ia legătura cu el telefonic.

„A spus că este într-o zonă cu ziduri din beton şi apă multă, am căutat azi noapte toate zonele şi nu l-am găsit. Am căutat cu 2 echipe, acum am pornit cu alte echipe pentru căutarea lui. Acesta este un traseu mediu, bine marcat, chiar populat, dar probabil că el a deviat de la traseu, pentru că pe acolo nu există apă şi ziduri de beton. Aceste operaţiuni de căutare sunt dificile pentru că echipele s-au abătut pe alte zone, unde sunt şi foarte mulţi urşi în zonă, e dificil", a spus Nae Cojanu, şef Salvamont Sinaia.

Conform acestuia, turistul se numeşte Daniel şi are 36 de ani.

Apel de ultimă oră

În contextul în care anterior s-au mai desfăşurat misiuni de căutare a unor turişti care au coborât de pe munte înainte de a ajunge salvamontiştii la ei, salvatorii fac apel la bărbat să îi contacteze în situaţia în care a reuşit să coboare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel