Este vestea momentului pentru românii copleșiți de creșterile de rate.
Publicitate
”O veste bună pentru toți cei cu credite! Toți cei cărora le-a crescut rata la bancă cu peste 50%! Aveți cea mai rapidă soluție să vă reduceți rata, fără taxe notariale, fără onorarii la avocați. Decizia de azi a executorilor judecătorești limpezește definitiv procedura prin care orice persoană fizică care a contractat un credit ipotecar și a cărei rată la bancă a crescut cu peste 50% față de momentul inițial al semnării contractului poate face, prin intermediul oricărui executor judecătoresc, o notificare de reechilibrare a contractului, iar banca e obligată să reducă rata sub 50%.
Executorii au acceptat un draft de notificare care se va găsi la fiecare birou din țară. Costul notificării este același în toată țara și este 150 lei. Notificarea de reechilibrare nu înseamnă că se solicită darea în plată a imobilului!
Pentru notificarea de reechilibrare e suficient să apelați la un executor judecătoresc care va notifica băncii solicitarea dvs. Pentru darea în plata efectivă puteți apela la un notar. Pentru acțiune în instanța apelați la un avocat” scrie Daniel Zamfir, senator PSD, pe Facebook.
În interviul acordat DCNews, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a fost întrebat dacă românii cu rate la bancă mai pot spera la o revenire a dobânzilor la nivelul dinainte de 2022.
”Condiția este una singură, să scadă inflația. Inflația e pericolul public numărul 1, iar la nivel planetar și la nivelul țării noastre toată lumea se bate cu inflația și toată lumea știe că inflația este cel mai aspru impozit care se aplică absolut tuturor celor 19 milioane de locuitori din România, de la sugari la seniori. Toți plătesc acest impozit cumplit. 2,5 milioane de români au credite, iar ei reprezintă doar o mică parte a populației. Impozitul pe inflație îl plătesc 19 milioane. O altă taxare a inflației o suportă și cei care au făcut economii, au depus în bănci și au deschis 15 milioane de depozite. Din banii ăștia se dau credite. Cele 15 milioane de depozite sunt depuse de 11 milioane de români care trebuie apărați să nu li se deprecieze banii depuși în bănci. În plus, cei care sunt cu credite fac parte din segmentul cel mai înstărit al societății. Asta-i realitatea, băncile dau umbrela când e soare și ți-o iau când e timp urât. Sigur că trebuie avut grijă și de cei cu credite, și e important să luăm cu măsură, pentru că sunt supuse mai multor riscuri“, a spus, la DC News, Adrian Vasilescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu