Exista impresia ca o criza economica de tipul celei pe care o traversam acum subrezeste din temelii credibilitatea presedintelui si guvernului si va avea o implacabila consecinta : pierderea puterii de catre PDL si Traian Basescu.
Cei care emit astfel de pareri scapa din vedere urmatorul scenariu...
In viitorul apropiat nu sunt alegeri iar pentru functia de presedinte scrutinul este abia in 2014 .Cei care scad vertiginos in sondaje nu vor fi obligati sa intre acum in teren si sa joace meciul decisiv cu alegatorii.
Sub ochii nostri se petrec niste lucruri care ne-ar putea conduce cu gandul ca cei care ne conduc au toate sansele sa se consolideze prin deciziile pe care le iau.
Ne tot miram ca Emil Boc nu ia si masuri de relansare economica.Tot taie din salarii ,incearca sa taie din pensii , mareste TVA si restrange consumul si productia fara sa se gandeasca la consecintele care decurg de aici . S-a spus ca e un guvern incompetent , dar daca ei stiu exact ce vor si ce fac?
Exista cel putin o declaratie si o decizie care ar trebui sa ne puna serios pe ganduri.
„Finantele stiu cine fura , dar sunt firme care nu au voie sa fie controlate”, spunea pentru Realitatea TV fostul conslier al ministrului Sebastian Vladescu , Dan Bittman.
Daca asa stau lucrurile , ce se intampla cu firmele care au voie sa fie controlate si care sunt afectate de cresteri de TVA si de eventuale impozitari suplimentare ? Se vor apropia vertiginos de faliment....Ce se intampla cu alte firme care nu au voie sa fie controlate ? Vor rezista pentru ca stiu ca daca nu-si achita obliogatiile, nu patesc nimic dupa principiul rezultat din declaratia lui Bittman.
Ce se intampla dupa ce aceasta regula actioneaza timp indelungat intr-o economie aflata in criza , cu piete in restrangere ? Raman in picioare doar cei care isi pot permite sa nu plateasca , adica cei care nu sunt controlati pentru ca nu e voie....Vor rezista doar cei acceptati de Putere.
Poate fi asta o modalitate de a stapani politic tot mediul economic ? Da ! Cine nu e cu noi moare,cine e de-al nostru traieste.
Pana acum era vorba de o ipoteza bazata pe o simpla declaratie a unui fost consilier care a vazut el ce a vazut pe acolo pe la Finate. Iata insa un pasaj interesant din modificarile aduse de guvern Codului Fiscal :
"Autoritatile fiscale pot sa reconsidere orice tip de contract/raport juridic încheiat între doua persoane în cazul în care activitatea prestata în baza unui astfel de contract/raport juridic îndeplineste conditiile pentru a fi considerata activitate dependenta , aplicând principiul prevalentei economicului asupra juridicului.˝
Unde s-a mai poemnit ca autoritatile sa fie lasate sa interpreteze cum vor niste prevederi contractuale , eventual strict economic , in functie de banii de care au nevoie la buget si nu juridic , in functie de legile in vigoare ?
Uite ca se poate si acest text poate fi chiar instrumentul prin care puterea decide dupa bunul plac cine plateste mai mult si cine mai putin, cine inchide si cine ramane pe piata.
Pana la proba contrarie am dreptul sa cred ca actualul guvern nu vrea sa ia masuri de relansare economica pentru ca stie ca acum e momentul sa-si anexeze toata economia privata , sa scape de indezirabili si sa se asigure ca pe piata raman doar firmele lor si cei care ii sprijina neconditionat ! Ce ziceti de aceasta ipoteza?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu