Darău (USR), despre pensionarea lui Cristi Danileţ: A greșit, cred că nu trebuia să facă lucrul ăsta

Inquam Photos / Virgil Simonescu
Inquam Photos / Virgil Simonescu

Ambrozie-Irineu Darău (USR) a fost prezent în studioul Antena3 CNN unde a vorbit despre pensionarea la vârsta de 48 de ani a judecătorului Cristi Danileţ.

„Partidul din care faceți parte l-ați susținut pe domnul Danileț inclusiv să fie judecător al Curții Constituționale. A fost propunerea dumneavoastră. Se pensionează la 48 de ani. Sunteți un partid care vă luptați cu pensiile speciale.”, a spus Mădălina Mihalache. 

„Judecătorul Cristi Danileț a fost un judecător cinstit, nimeni nu i-a găsit niciun fel de problemă. A fost suspendat din magistratură și a câștigat în instanță. Despre acest caz principiile noastre sunt foarte clare și se aplică tuturor.

Personal, cred că aici a greșit, cred că nu trebuia să facă lucrul ăsta. Într-adevăr, avem o disfuncționalitate, și noi o criticăm în calitate de parlamentari. În lege există această „oportunitate” numai pentru unii de a se pensiona.

Noi credem, și cu atât mai mult toți magistrații ar trebui să se gândească la acest lucru, că în societate avem nevoie de echitate. Sunt în Comisia pentru muncă și știu cât e pensia medie a magistraților, 23.000.

Eu am părinți care au fost cadre didactice toată viața, cu peste 40 de ani de experiență.

Dacă acești magistrați, toți, indiferent că sunt avocați, grefieri, judecători, procurori, s-ar gândi la echilibru, această societate, inclusiv judecătorii constituționali, și dacă mă întrebați pe mine, ar trebui schimbată Constituția sau măcar Curtea Constituțională, atunci și-ar da seama că nu putem să coexistam într-o societate oameni din medicină, din învățământ și alte sisteme esențiale care lucrează 40 și ceva de ani și au pensii de mizerie, și oameni care lucrează mai puțin și au pensii mari.”, a spus Ambrozie-Irineu Darău la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel